Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΦΕΕ Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42-46, 10434 Αθήνα
Τηλ.:210 82 53 445, Fax: 210 82 53 446
e-mail:info@pofee.gr, web site: ww.pofee.gr

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση της ΠΟΦΕΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προεδρείου της ΠΟΦΕΕ και του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, κ. Σωτήριος Αναγνωστόπουλος και η Προϊσταμένη του Τμήματος Γενικού Εμπορικού Μητρώου, Υπηρεσιών μιας Στάσης (ΓΕΜΗ-ΥΜΣ), κα Ελένη Αθανασάκη.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, και τόσο ο Υπουργός όσο και ο Γενικός Γραμματέας, άκουσαν με ενδιαφέρον τα σημαντικά ζητήματα και τις ανησυχίες του Κλάδου των Λογιστών – Φοροτεχνικών, που τους μετέφεραν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας.

Από την Ομοσπονδία ζητήθηκε η επικαιροποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας Λογιστών – Φοροτεχνικών με την ενσωμάτωση ελάχιστων ενδεικτικών αμοιβών ανά εργασία – υπηρεσία που δύναται να παρέχει ο Λογιστής Φοροτεχνικός στον πελάτη του, ώστε να καλύπτει το εύλογο κόστος λειτουργίας σε συνδυασμό με τον αναγκαίο χρόνο.

Συζητήθηκε η ανάγκη εξορθολογισμού των προστίμων που συνδέονται με τις καταχωρίσεις στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) των επιχειρήσεων, πριν την έκδοση της Υπουργικής απόφασης. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΦΕΕ υπογράμμισαν τη σημασία της σωστής οριοθέτησης και της λογικής προσέγγισης των προστίμων, έτσι ώστε να ενθαρρύνεται η συμμόρφωση των επιχειρήσεων με τους κανονισμούς χωρίς να επιβαρύνονται υπερβολικά.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Θεσσαλία, αιτηθήκαμε, ως Ομοσπονδία, από τον Υπουργό Ανάπτυξης, την περαιτέρω παράταση της ημερομηνίας δημοσίευσης χρηματοοικονομικών καταστάσεων για τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να διευκολυνθεί, όσο δυνατό, η επιστροφή τους στην κανονικότητα.

Σημαντική συζήτηση έγινε και για το αίτημα του Κλάδου σχετικά με τη δημιουργία επιχορηγούμενου προγράμματος για Λογιστικά – Φοροτεχνικά γραφεία. Στόχος είναι η παροχή επιδοτήσεων που θα περιλαμβάνει, και την ανακαίνιση των λογιστικών γραφείων καθώς και την αναβάθμιση του τεχνικού εξοπλισμού τους. Αυτό θα συμβάλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των συναδέλφων Λογιστών - Φοροτεχνικών και στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Η ΠΟΦΕΕ παραμένει προσηλωμένη στο να υποστηρίξει την επιστημονικότητα και την επαγγελματική ανάπτυξη του Κλάδου των Λογιστών - Φοροτεχνικών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικά οι ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, των πολιτών και των επιχειρήσεων. Η συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σκρέκα αποτελεί μια ακόμα σημαντική στιγμή σε αυτή την προσπάθεια.

Για το ΔΣ
ο Εκπρόσωπος Τύπου

Δημήτριος Τσαμόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!