Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Κωστής Χατζηδάκης Οι ρυθμίσεις στις βραχυχρόνιες μισθώσεις θα εξασφαλίζουν ισορροπία στην αγορά

Υπέρ μίας ήπιας λύσης, που θα ρυθμίζει το καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην χώρα μας, τάχθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε συζήτηση με τη δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου στο πλαίσιο της παρέμβασης του στην 24η Prodexpo, το μακροβιότερο συνέδριο για τον κλάδο της ακίνητης περιουσίας στην χώρα μας.

Οι ρυθμίσεις που έχουν ήδη γίνει γνωστές, θα ενσωματωθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο και θα έχουν ισχύ από 1.1.2024, έχουν ως στόχο να εξασφαλίσουν μια ισορροπία στην αγορά ακινήτων, είπε ο υπουργός. Να αντιμετωπίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τις εντάσεις του ξενοδοχειακού κλάδου και την αντιμετώπιση των δευτερογενών αρνητικών επιπτώσεων στην κτηματαγορά και τα ενοίκια, χωρίς να πλήξουν την ανάπτυξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων για χιλιάδες ιδιοκτήτες που η βραχυχρόνια μίσθωση αποτελεί μια σημαντική πηγή εισοδήματος. Έδωσε ως παράδειγμα την επιβολή ΦΠΑ για όσους έχουν σε ψηφιακές πλατφόρμες τρία ή περισσότερα ακίνητα, διαχωρίζοντας τις δύο κατηγορίες.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πρόγραμμα δανείων «Σπίτι μου», το οποίο αφορά στη χορήγηση χαμηλότοκων ή άτοκων στεγαστικών δανείων προς νέους/νέες και νέα ζευγάρια, ο υπουργός επισήμανε ότι στο ξεκίνημα του δέχθηκε μεγάλη κριτική από ορισμένους, αλλά η πραγματικότητα τους εκδικήθηκε, καθώς το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο με περισσότερα από 10.000 δάνεια να έχουν εγκριθεί, με ορισμένους μάλιστα νέους να έχουν εγκατασταθεί στα σπίτια τους. Επισήμανε ότι δεν θα υπάρξει νέος κύκλος καθώς έχουμε φτάσει στα δημοσιονομικά μας όρια. Είναι θέμα διαθεσιμότητας πόρων, είπε, επισημαίνοντας πάντως ότι υπάρχουν 1,5 δισ. ευρώ που θα διατεθούν με διάφορους τρόπους και μέσω διαφόρων προγραμμάτων στον τομέα της γενικότερης στεγαστικής πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Ο υπουργός αναφερόμενος στην κοινωνική κατοικία είπε ότι αλλάζει το μοντέλο που γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα και προκρίνεται το μοντέλο σύμπραξής δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή τους, που θα εξασφαλίζει ποιοτικότερες σύγχρονες κατοικίες.

Ο κ. Χατζηδάκης ερωτηθείς γενικότερα για τις νέες προκλήσεις και τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία είπε ότι η χώρα μας μετά τη δεκαετή κρίση, έχει τον δικό της οικονομικό κύκλο, κινείται σε θετική τροχιά, με πολιτική σταθερότητα και σωστό μείγμα οικονομικής πολιτικής, γεγονός που αντανακλάται και στην αγορά ακινήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!