Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Παγκρήτια Τράπεζα Σε πλήρη εξέλιξη το στρατηγικό σχέδιο για δημιουργία νέου ισχυρού τραπεζικού πόλου

Τα επόμενα βήματα για τη δημιουργία μιας ισχυρής τράπεζας που θα δραστηριοποιείται στο σύνολο των τραπεζικών εργασιών στην Ελλάδα υλοποιεί σταδιακά και με βάση την στρατηγική της η Παγκρήτια Τράπεζα, έχοντας ήδη κάνει από τα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους το πρώτο ουσιαστικό βήμα που ήταν η πλήρης απορρόφηση των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα.

Μέσα σε περίπου ένα μήνα, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αντώνης Βαρθολομαίος και μέλη της διοικητικής ομάδας της Τράπεζας σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ολοκληρώνεται η νομική συγχώνευση της με την συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας. Με τον τρόπο αυτόν η Παγκρήτια Τράπεζα θα ισχυροποιήσει τη θέση της στις δυναμικές αγορές της Κατερίνης και των Σερρών και σε συνδυασμό με το υφιστάμενο δίκτυό της στη Θεσσαλονίκη δημιουργεί το εφαλτήριο της Τράπεζας στην Β. Ελλάδα, με στόχο τη στήριξη των επιχειρηματικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών της περιοχής. Στόχος της Παγκρήτιας, όπως επισημάνθηκε, είναι το δίκτυο της στο τέλος του 2023 να αριθμεί άνω των 50 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, μετά από σχετικό εξορθολογισμό, ενοποιήσεις γειτονικών καταστημάτων κλπ

Την ίδια στιγμή, όπως επισημάνθηκε από τα διοικητικά στελέχη της Παγκρήτιας, σε πλήρη εξέλιξη είναι η διάχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που είχε η HSBC μέσω της δραστηριοποίησης της στην χώρα μας, καθώς απορροφήθηκε το σύνολο των εργασιών της. Η Παγκρήτια μέσω της στρατηγικής αυτής κίνησης ενίσχυσε το αποταμίευμά της, μεταξύ άλλων, με τουλάχιστον ένα επιπλέον δισ. καταθέσεις καθώς και το πελατολόγιο της. Περίπου δύο μήνες μετά την απορρόφηση των εργασιών της HSBC η Παγκρήτια αναπτύσσει το στρατηγικό της σχέδιο για δυναμική είσοδο σε νέους τομείς τραπεζικών εργασιών στους οποίους είτε δεν είχε καθόλου παρουσία, είτε είχε πολύ μικρά μερίδια αγοράς, όπως το corporate banking, ο τομέας της ναυτιλίας και ο τομέας του wealth management.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η δημιουργία κέντρων wealth management σε δέκα επιλεγμένα καταστήματα της Παγκρήτιας. Στρατηγικός σχεδιασμός της Παγκρήτιας είναι και η περαιτέρω δυναμική επέκταση της στον τομέα των τραπεζοασφαλειών, η δυναμική της παρουσία στα ψηφιακά δίκτυα με τo νέο σύγχρονο e banking της τράπεζας να έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία. Καθώς και η ενεργή στήριξη των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και ιδιωτών πελατών. Επίσης η τράπεζα θα δραστηριοποιηθεί και στον τομέα μεγάλων ιδιωτών πελατών (private banking).

Όπως έχει αναφέρει ο Αντώνης Βαρθολομαίος, όραμα της Παγκρήτιας είναι η δημιουργία μιας ισχυρής τράπεζας με έδρα το Ηράκλειο και εφαλτήριο ολόκληρη την Κρήτη, αναπτύσσοντας ένα μοντέλο εξειδικευμένης συμβουλευτικής τραπεζικής που δεν υπάρχει μέχρι σήμερα στην χώρα μας τόσο στον τομέα της λιανικής τραπεζικής όσο στον τομέα του επιχειρείν που θα πρωταγωνιστήσει στις εγχώριες τραπεζικές εξελίξεις.

Συμφωνία Παγκρήτιας Τράπεζας - Attica Bank

Ταυτόχρονα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η διαδικασία υλοποίησης της συμφωνίας της Παγκρήτιας με την Attica Bank που προϋποθέτει την ολοκλήρωση μας σειράς επιμέρους ζητημάτων με τελικό στόχο την μεταξύ τους συγχώνευση προκειμένου, όπως έχει αναφερθεί να δημιουργηθεί μια μεγάλη, υγιής και κερδοφόρα μη συστημική τράπεζα που θα αποτελεί μια ισχυρή εναλλακτική επιλογή για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Ήδη έχει επιλεγεί ο σύμβουλος και η διαδικασία κατάρτισης κοινού business plan είναι σε εξέλιξη με στόχο να κατατεθεί το πρώτο τρίμηνο του 2024, ώστε να προχωρήσουν τα επόμενα βήματα. Τα αναλυτικά σχεδία της Τράπεζας παρουσίασαν ο διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Βαρθολομαίος και τα διευθυντικά της στελέχη Αντώνης Βουράκης γενικός διευθυντής wealth, λιανικής και ψηφιακής τραπεζικής και Σεραφείμ Χρυσικός γενικός διευθυντής wholesale banking.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!