Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΒΕΑ Η Ελλάδα έκανε ένα σημαντικό βήμα μπροστά

«Η αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P, για πρώτη φορά από την κρίση του 2010, επιβεβαιώνει τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, με αφορμή την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor's.

«Αποτελεί ένα θετικό και ισχυρό σήμα στις διεθνείς αγορές, που μπορεί να προσδώσει πολλαπλά οφέλη στην προσπάθειά μας να επιταχύνουμε την πραγματική σύγκλιση με τις χώρες της Ευρωζώνης και ασφαλώς να δημιουργήσουμε καλύτερους όρους χρηματοδότησης και προσέλκυσης επενδύσεων για να αλλάξουμε το παραγωγικό μας μοντέλο. Η Ελλάδα έκανε ένα σημαντικό βήμα μπροστά, η προσπάθεια όμως για δημοσιονομική πειθαρχία θα πρέπει να συνεχισθεί, με συνέπεια και συνέχεια όλα τα επόμενα χρόνια. Οι μεγάλες διορθωτικές αλλαγές θα πρέπει να υλοποιηθούν, χωρίς άλλη αναβολή, για να βάλουμε επιτέλους στην άκρη όλα εκείνα που εμποδίζουν κράτος, θεσμούς, αγορές και επιχειρήσεις να λειτουργήσουν με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Η αναβάθμιση της Ελλάδας πράγματι αποτελεί ένα παράθυρο ευκαιρίας στο μέλλον, αρκεί να δώσουμε περισσότερο οξυγόνο στις δυνάμεις της παραγωγής, της γνώσης και της δημιουργίας», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!