Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΔΑΠΕΕΠ Αύξηση του ενδιαφέροντος για τις Ελληνικές Εγγυήσεις Προέλευσης

Την διασύνδεση του νέου Μητρώου Εγγυήσεων Προέλευσης, που τηρεί και λειτουργεί ο Διαχειριστής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ), με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή, Γιάννης Γιαρέντης.

Οι εγγυήσεις αποτελούν πιστοποιητικά που βεβαιώνουν ότι η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας στην οποία αναφέρονται, έχει παραχθεί από ανανεώσιμες πηγές.

«Η διασύνδεση του ελληνικού Μητρώου Εγγυήσεων Προέλευσης (ΕΠ) με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά θα αυξήσει το ενδιαφέρον για τις ελληνικές ΕΠ που θα τεθούν σε δημοπρασία από τον ΔΑΠΕΕΠ οι οποίες αποτελούν και τον επόμενο μεγάλο στόχο της εταιρείας», ανέφερε ο κ. Γιαρέντης και πρόσθεσε:

«Ο ΔΑΠΕΕΠ προχώρησε σε μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την εταιρεία Unicorn, η οποία έχει αναπτύξει το HUB του νέου Μητρώου Εγγυήσεων Προέλευσης του οποίου οι προδιαγραφές αναβαθμίζουν σημαντικά τη λειτουργία του ελληνικού συστήματος.

Το νέο Μητρώο Εγγυήσεων Προέλευσης τέθηκε σε κανονική λειτουργία στις 4 Αυγούστου και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τεχνικού ελέγχου που έκανε ο ΑΙΒ στο Ελληνικό Μητρώο Εγγυήσεων Προέλευσης, έλαβε την έγκριση μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από τα μέλη του αρμόδιου οργάνου του ΑΙΒ οριστικοποιώντας τη σύνδεση του Μητρώο Εγγυήσεων Προέλευσης με το ΑΙΒ HUB στις 2 Οκτωβρίου 2023».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!