Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Γιώργος Πιτσιλής Ζητούμενο η αύξηση στην είσπραξη φόρων μέσω εργαλείων πρόληψης

ΑΑΔΕ

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Γ. Πιτσιλής σε Σύνοδο ΟΟΣΑ: Ζητούμενο η αύξηση στην είσπραξη φόρων μέσω εργαλείων πρόληψης

Στην 16η Σύνοδο των Φορολογικών Διοικήσεων του ΟΟΣΑ από όλο τον κόσμο, συμμετείχε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εκπροσωπώντας της Ελλάδα. 

Ο κ. Πιτσιλής συμμετείχε σε δύο θεματικές, στις οποίες παρουσίασε τα στοιχεία του φορολογικού χρέους στην Ελλάδα, την εξέλιξή του κατά την τελευταία δεκαετία, καθώς και τη σημαντική βελτίωση στην εισπραξιμότητα. 

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ παρουσίασε τις στρατηγικές κατευθύνσεις των διαδικασιών είσπραξης, που περιλαμβάνουν τη δημιουργία δύο Κέντρων Βεβαίωσης και Είσπραξης Εσόδων, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, την ανάπτυξη ειδικότερων μεθόδων είσπραξης, ανάλογα με το είδος, το ύψος και τη συχνότητα των οφειλών, και με έμφαση στην πρόληψη, μέσω της έγκαιρης υπενθύμισης των οφειλετών για τις υποχρεώσεις τους. 

Όπως είπε ο κ. Πιτσιλής, «Είναι σημαντικό ότι αναγνωρίζεται διεθνώς η ανάγκη της αύξησης της είσπραξης των οφειλών, αποτρέποντας φαινόμενα στρατηγικών κακοπληρωτών, και επενδύοντας στην πρόληψη. Γι’ αυτό και εργαζόμαστε πάνω στην ενίσχυση της φορολογικής υπευθυνότητας, της οικειοθελούς συμμόρφωσης, της εμπιστοσύνης και της διευκόλυνσης των πολιτών και των επιχειρήσεων, ώστε και αυτοί - από την πλευρά τους - να είναι συνεπείς». 

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ είχε συναντήσεις με ομολόγους του από ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες, οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το myDATA. 

Μιλώντας στο κλείσιμο του συνεδρίου, ο κ. Πιτσιλής ανακοίνωσε τη διεξαγωγή της επόμενης Συνόδου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!