Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Χρήστος Στυλιανίδης Σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση του ναυτιλιακού κλάδου

Για την Ελλάδα, η ενεργειακή μετάβαση του ναυτιλιακού κλάδου έχει έναν θεμελιώδη πυλώνα, την παγκόσμια διαθεσιμότητα ασφαλών και προσιτών καυσίμων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών άνθρακα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης στο ετήσιο Φόρουμ της Ελληνικής Ναυτιλίας, που φιλοξένησε για 13η χρονιά η Capital Link, στο Divani Caravel στην Αθήνα.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να προωθήσουμε επενδύσεις σε πιο πράσινες και πιο ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες, να βρεθούν οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι για τον πιο ριζικό μετασχηματισμό που έγινε ποτέ στη ναυτιλία που δεν βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα.

Ανέφερε ότι απαιτούνται ουσιαστικές επενδύσεις, καινοτόμες λύσεις και νέοι μηχανισμοί χρηματοδότησης που εισάγουν μια νέα δυναμική στη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς είναι ζωτικής σημασίας να υποστηρίζονται σταθερά οι καθιερωμένες αρχές της θαλάσσιας πολιτικής της Ε.Ε. σε σχέση με την απελευθέρωση της διεθνούς ναυτιλίας και την ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά.

Τόνισε ότι «τέσσερα είναι τα βασικά θέματα που πρέπει να εστιάσουμε για να αντιμετωπιστούν σημαντικές προκλήσεις: η απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, η διακυβέρνηση, η χρηματοδότηση και οι γεωπολιτικές εξελίξεις».

Συμπλήρωσε εξάλλου ότι «η Ελλάδα είναι υπέρμαχος της υιοθέτησης και εφαρμογής παγκόσμιων ενιαίων κανόνων μέσω του ΙΜΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!