Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023 Στις πράσινες επενδύσεις επικεντρώνεται ο φετινός εορτασμός

Στις πράσινες επενδύσεις επικεντρώνεται η εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023, World Tourism Day 2023 : “Tourism and Green Investment”, με τους επίσημους εορτασμούς των κρατών - μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) να πραγματοποιούνται σήμερα στις 27 Σεπτεμβρίου στο Ριάντ, στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Σε μήνυμα του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης τονίζει ότι "η φετινή παγκόσμια ημέρα τουρισμού συμπίπτει με την πρώτη κανονική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, όπου φέτος καταγράφεται αύξηση αφίξεων και εισπράξεων γεγονός που πιστοποιεί την πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία 4 χρόνια". Μάλιστα υπογραμμίζει ότι η παγκόσμια ημέρα τουρισμού είναι μια ευκαιρία "να επανασχεδιάσουμε τις στρατηγικές μας, τις πολιτικές μας, προκειμένου να φτάσουμε το τουριστικό προϊόν σε υψηλό επίπεδο αειφορίας και μεγαλύτερη διάχυση των εσόδων στην ελληνική κοινωνία, σε όλη την Ελλάδα".

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού για φέτος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού υπογραμμίζει την ανάγκη για περισσότερες και καλύτερα στοχευμένες επενδύσεις για τους ανθρώπους, για τον πλανήτη και για την ευημερία. Τώρα είναι η ώρα για νέες και καινοτόμες λύσεις, όχι μόνο για παραδοσιακές επενδύσεις που προωθούν και στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη και παραγωγικότητα. Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023 είναι ένα κάλεσμα για δράση προς τη διεθνή κοινότητα, τις κυβερνήσεις, τα πολυμερή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τους αναπτυξιακούς εταίρους και τους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα να ενωθούν γύρω από μια νέα επενδυτική στρατηγική στον τουρισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!