Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Όμιλος Profile Αύξηση ενοποιημένου τζίρου κατά 23% το πρώτο εξάμηνο 2023

Ενοποιημένες πωλήσεις 12,5 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο Όμιλος Profile το πρώτο εξάμηνο του 3023 έναντι 10,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 23%.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 3,1 εκατ. ευρώ έναντι 2,6 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022, αυξημένα κατά 17%.

Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 27% σε 1,8 εκατ. ευρώ από 1,4 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν κατά 43% σε 1,5 εκατ. ευρώ από 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα αναμορφωμένα EBITDA του ομίλου, χωρίς την επίπτωση έκτακτων και μη επαναλαμβανόμενων γεγονότων (όπως για παράδειγμα η λογιστική απεικόνιση των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών στα στελέχη του ομίλου) ανήλθαν σε 3,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2023 από 2,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και τα αναμορφωμένα κέρδη μετά φόρων (εξαιρουμένων των ως ανωτέρω δικαιωμάτων, καθώς και των αποσβέσεων της αποτίμησης άυλων στοιχείων ενεργητικού των εξαγοραζόμενων εταιρειών), τα οποία ανήλθαν σε 1,9 εκατ. ευρώ από 1,4 εκατ. ευρώ.

H ρευστότητα του ομίλου εξακολουθεί να βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με συνολικά χρηματικά διαθέσιμα στο τέλος του πρώτου εξαμήνου στα 14,5 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο όμιλος Profile διατηρεί την οικονομική ευρωστία του, με τον δείκτη δανεισμού/ίδια κεφάλαια στο 22% και δείκτη γενικής ρευστότητας στο 1,7x, απόρροια της αποτελεσματικής διαχείρισης κεφαλαίου κίνησης.

Σε λειτουργικό επίπεδο, τo πρώτο εξάμηνο του 2023, ο Όμιλος Profile πέτυχε νέες συμφωνίες και σημαντικές επεκτάσεις με 24 οργανισμούς σε 12 χώρες, ενώ ταυτόχρονα έλαβε νέες διεθνείς διακρίσεις για τη λύση Investment Management (Axia) και τη λύση Digital Banking (Finuevo Digital) από την έγκριτη εταιρεία μελετών IBS Intelligence και από κλαδικά μέσα όπως το International Investor και το International Business Magazine.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!