Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βρετανία Η Τράπεζα της Αγγλίας αφήνει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο

Η Τράπεζα της Αγγλίας δεν προχώρησε σήμερα σε νέα αύξηση επιτοκίων καθώς η βρετανική οικονομία επιβραδύνθηκε αλλά δήλωσε ότι δεν θεωρεί δεδομένη την πρόσφατη υποχώρηση του πληθωρισμού.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας αποφάσισε, με ψήφους 5 προς 4, να διατηρήσει σταθερό το βασικό της επιτόκιο στο 5,25%. Ήταν η πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2021 που η κεντρική τράπεζα δεν προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων.

«Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις για κάποιο αντίκτυπο της πιο σφιχτής νομισματικής πολιτικής στην αγορά εργασίας και στη δυναμική της πραγματικής οικονομίας γενικότερα», ανέφερε η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου σε μόλις 0,1%, συγκριτικά με την πρόβλεψη του Αυγούστου για 0,4% και επεσήμανε τις σαφείς ενδείξεις αδυναμίας στην αγορά ακινήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!