Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΒΕΑ Προώθηση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδος - Ιράν

ΒΕΑ

20 Σεπτεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Την προώθηση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδος – Ιράν συζήτησαν ο Πρόεδρος του Β.Ε.Α Π. Ραβάνης και ο Πρέσβης του Ιράν κ. Malek Hossein Givzad

Συνάντηση γνωριμίας, μεταξύ του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας  κ. Παύλου Ραβάνη και του Πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν κ. Malek Hossein Givzad, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Β.Ε.Α.  

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις εξελίξεις στον τομέα της βιοτεχνίας, την προώθηση των εμπορικών σχέσεων και τη δυνατότητα ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Πρέσβης του Ιράν, συνοδευόμενος από τον πρώτο γραμματέα της Πρεσβείας στην Αθήνα, κ. Ehsan Bakhshandeh, υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ιράν και Ελλάδας, ενώ παρείχε αναλυτική ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματα του οικονομικού τμήματος της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα, για την προώθηση της οικονομικής διπλωματίας και της εμπορικής συνεργασίας με την Ελλάδα, σε διάφορους τομείς.

Από την πλευρά του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο Πρόεδρος εκφράστηκε θετικά για τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών και υπογράμμισε την ανάγκη για αμοιβαία οφέλη και την διεύρυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων μέσω δράσεων, όπως:

  • Ανταλλαγές επισκέψεων ενδιαφερομένων επιχειρηματιών μέσω των Επιμελητηρίων,
  • Συμμετοχή επιχειρήσεων σε κλαδικές εκθέσεις για την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων,
  • Προώθηση Ιρανικών επιχειρηματικών αιτημάτων συνεργασίας στις επιχειρήσεις -βιοτεχνίες μέλη του Β.Ε.Α,
  • Συμμετοχή των δυο χωρών σε σχήματα συνεργασίας,
  • Παροχή τεχνογνωσίας σε τομείς όπου η χώρα μας διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας, επεξεργασία, συντήρηση και τυποποίηση τροφίμων, κ.ά.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο και να εργαστούν συντονισμένα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, αναγνωρίζοντας το μεγάλο δυναμικό που κρύβεται σε αυτήν τη συνεργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!