Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Λογιστές Πελοποννήσου Tο πλάνο των δηλωτικών προθεσμιών χρήζει άμεσου επαναπρογραμματισμού.

ΠΡΟΣ

  • Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη
  • Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη
  • Τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα
  • Τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη
  • Τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλη Σπανάκη
  • Τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο

Κοινοποίηση:

  • Τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιο Πιτσιλή
  • Τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Παναγιώτη Δουφεξή

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Αρκαδίας, ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Ναυπλίας Ερμιονίδας, ο Σύλλογος Οικονομολόγων λογιστών Νομού Κορινθίας, η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Νομού Λακωνίας και η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Μεσσηνίας δηλώνουν την αμέριστη υποστήριξη τους στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών της Ελλάδας από τις φυσικές καταστροφές των τελευταίων ημερών και ιδιαίτερα στους συναδέλφους λογιστές αυτών των περιοχών και όχι μόνο. Δυστυχώς τα ακραία φυσικά φαινόμενα και οι πυρκαγιές σε συνδυασμό με κρατικές ελλείψεις (δικαιολογημένες ή μη), έχουν συνθέσει ένα σκηνικό που δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα.

Στόχος του παρόντος δελτίου, δεν είναι μόνο η συμπαράσταση στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, αλλά και από το δικό μας πεδίο μάχης να τονίσουμε στις αρμόδιες αρχές ότι στην παρούσα φάση το πλάνο των δηλωτικών προθεσμιών χρήζει άμεσου επαναπρογραμματισμού.

Συνιστά κοινή λογική ότι οι συνάδελφοί μας και οι πολίτες των πληγεισών περιοχών ανά την Ελλάδα, δεν πρέπει να έχουν επιπρόσθετο άγχος περί των προθεσμιών των δηλώσεων. Δεν αναφερόμαστε μόνο στις δηλώσεις φόρου εισοδήματος για τις οποίες έχει ήδη γίνει αναφορά, σε κάθε είδους δήλωση που υποβάλλεται στο myaade, στο ΕΡΓΑΝΗ, στο e-ΕΦΚΑ και σε κάθε είδους ηλεκτρονική πλατφόρμα, αλλά και για τις περιπτώσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων οι οποίοι είναι ήδη σε εκκρεμότητα και διεξαγωγή.

Προβαίνουμε σε αυτή την παρατήρηση, καθώς παρακολουθούμε την έκδοση δελτίων τύπου και ανακοινώσεων, και διαπιστώνουμε την ολιγωρία των αρμόδιων φορέων στην εξαγγελία αυτών. Δεν αποτελεί λύση η ανακοίνωση μέτρων με αναδρομική ισχύ καθώς μέχρι να εκδοθεί η απόφαση το άγχος των συναδέλφων είναι μη διαχειρίσιμο, π.χ. η δήλωση αδειών Αυγούστου στο ΕΡΓΑΝΗ έληξε 10 Σεπτεμβρίου (με 9-10 Σεπτέμβρη μη εργάσιμες ημέρες) και ακόμα δεν έχει βγει ανακοίνωση παράτασης αυτών. Μια υποχρέωση για την οποία απαιτούμε την άμεση κατάργηση του μέτρου της μηνιαίας αποστολής αδειών εντός 10ημέρου και επαναφορά της ετήσιας υποβολής αδειών με υπολογισμό και των Κυριακών-αργιών στις προθεσμίες.

Είναι κοινά αποδεκτό από την επαγγελματική μας κοινότητα ότι το πλάνο προθεσμιών που εξαγγέλλεται κατά περίπτωση είναι ασφυκτικό και ανελαστικό, ασχέτου απρόβλεπτων παραγόντων ή μη. Σαν επαγγελματίες και πολίτες απαιτούμε καλύτερα αντανακλαστικά προς την κατεύθυνση αυτή από τους αρμόδιους φορείς και να τεθεί επιτέλους επί τάπητος το ζήτημα των προθεσμιών, που μας ταλανίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η χώρα μας λειτουργεί με πολλαπλές ταχύτητες αυτή τη στιγμή και αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στο δημόσιο μηχανισμό.  Υπάρχουν όμως λύσεις μακροπρόθεσμες και βιώσιμες και απαιτούμε να λάβετε υπόψη τις φωνές των οργάνων του κλάδου μας.

Υπομονή, κουράγιο και ταχεία ανάκαμψη να ευχηθούμε στους συμπολίτες μας και μακάρι να μην  ξαναβρεθεί η χώρα μας σε τέτοιου είδους αδιέξοδα.

  1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΑΡΚΑΔΙΑΣ
  2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΑΥΠΛΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
  3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  4.  ΈΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
  5. ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 11/09/2023

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!