Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου Έλλειμμα ασφάλισης από φυσικές καταστροφές

Την διαπίστωση ότι οι πολίτες στην Ελλάδα δεν ασφαλίζουν ούτε τις κατοικίες τους ούτε τις επιχειρήσεις ούτε και τα αυτοκίνητά τους για τον κίνδυνο των φυσικών καταστροφών και παραμένουν, κατά πολύ, πίσω από τους άλλους Ευρωπαίους, επανέλαβε καλώντας σε επαναπροσδιορισμό όλων απέναντι στο θέμα,  ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Επίσης ο πρόεδρος ανέφερε ότι σε άλλες χώρες της ΕΕ αυτή η κάλυψη των πολιτών φθάνει στο 75% ενώ στην Ελλάδα είναι κάτω του 15%. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, το έλλειμμα ασφαλιστικής συνείδησης είναι μεγάλο.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπως είπε, έχει αναδείξει την αναγκαιότητα της υποχρεωτικότητας κάποιων ασφαλιστικών καλύψεων όπως συμβαίνει στις άλλες χώρες της ΕΕ όπως επίσης και την σημασία της συνεργασίας κράτους και ιδιωτών προκειμένου να επιτευχθεί κάλυψη απέναντι στις καταστροφές κάτι που θα στηρίξει και τους πολίτες ατομικά και το κράτος συλλογικά καθώς δε μπορεί να σηκώνει αυτό το βάρος των αποζημιώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!