Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Λευτέρης Αυγενάκης Άμεση καταγραφή των ζημιών από την κακοκαιρία στον πρωτογενή τομέα της Θεσσαλίας

Εντολή για κινητοποίηση του μηχανισμού του ΕΛΓΑ για την άμεση καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί στον πρωτογενή τομέα της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία Daniel έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως τονίστηκε σε σύσκεψη που έγινε μετά την επιστροφή του από την Άτυπη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στην Ισπανία, στις πρώτες αξιολογήσεις θα ληφθούν υπόψη οι καταγραφές των εκτιμητών, οι δορυφορικές λήψεις και η στάθμη των υδάτων στο επόμενο πενθήμερο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων, προβλέπεται ότι θα υπάρξει οριοθέτηση των ζημιών έως τις 14 Σεπτεμβρίου και άμεση ενεργοποίηση του συστήματος υποδοχής δηλώσεων.

Όπως αναφέρθηκε, στόχος είναι έως τα μέσα Οκτωβρίου να έχει συνταχθεί το ψηφιακό αρχείο των παραγωγών που έχουν υποστεί ζημιές, ώστε να ξεκινήσει η καταβολή προκαταβολών το συντομότερο δυνατόν.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη έλαβαν μέρος o υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης, οι γενικοί γραμματείς Γιώργος Στρατάκος, Κώστας Μπαγινέτας και Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!