Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

ΟΕΕ Να μεταφερθεί η προθεσμία έγκρισης καταστάσεων και δημοσίευσης ισολογισμών

ΟΕΕ

30 Αυγούστου 2023

Δελτίο Τύπου

Να μεταφερθεί η προθεσμία έγκρισης καταστάσεων και δημοσίευσης ισολογισμών

Τη μεταφορά της προθεσμίας για τη διεξαγωγή των ετήσιων γενικών συνελεύσεων των ανωνύμων εταιρειών για την έγκριση των ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, στις 31 Οκτωβρίου και την ανάρτηση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων στο ΓΕΜΗ μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, ζήτησε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας. 

Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο για την παροχή πληροφοριών από τις ψηφιακές πλατφόρμες, ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι η μεταφορά αυτή είναι αναγκαία, δεδομένου ότι οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 2022 υποβάλλονται μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023 και το χρονικό διάστημα από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τη 10η Σεπτεμβρίου 2023, θεωρείται πολύ μικρό για την κατάρτιση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων από τους λογιστές – φοροτεχνικούς και τη χορήγηση του φορολογικού πιστοποιητικού από τους ορκωτούς λογιστές.

Γι’ αυτό και ζήτησε αυτό να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο. 

Σχετικά με την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, ο κ. Κόλλιας επισημαίνει ότι είναι αναγκαία η πρόβλεψη των κατάλληλων κωδικών προσαρμογής στα φορολογικά έντυπα δηλώσεων της χώρας μας και η συνεργασία των φορολογικών αρχών των χωρών της ΕΕ για τον ορθό προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος.

Σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις των παρόχων, ενόψει της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές, το ΟΕΕ πιστεύει και ελπίζει στην επιτυχία της ρύθμισης αυτής, καθώς θα πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά επιχειρήσεις με «πειραγμένα» POS, που φοροδιαφεύγουν συστηματικά.

Όπως είπε ο κ. Κόλλιας, «Το ΟΕΕ τοποθετείται θετικά επί του νομοσχεδίου και επιπρόσθετα έχουμε καταθέσει επανειλημμένα τη θέση μας για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με το ΤΑΧΙS, με καταγραφή των συναλλαγών και καταβολή του ΦΠΑ, που αναλογεί στη συναλλαγή σε πραγματικό χρόνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!