Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΒΕΑ Στήριξη και προώθηση αιτημάτων του κλάδου των κλειθροποιών

ΒΕΑ

26 Ιουλίου 2023

Δελτίο Τύπου

Το Β.Ε.Α στηρίζει και προωθεί αιτήματα του κλάδου των κλειθροποιών

Η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των κλειθροποιών και η προώθηση των αιτημάτων τους στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Ιωάννη Μάνου, εκπροσωπώντας την διοίκηση του Επιμελητηρίου, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αναγνωρισμένων Επαγγελματιών Κλειθροποιών (ΣΑΕΚ), κο  Στέφανο Αράπη.  

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν αιτήματα, όπως:

  • Το επαγγελματικό περίγραμμα του κλάδου
  • Η χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος
  • Η εκπαίδευση νέων μελών για την ενίσχυση του κλάδου. Σύμφωνα με τον κ. Αράπη,   η συνεχώς εξελισσόμενη  τεχνολογία στις εγκαταστάσεις και τα συστήματα ασφάλειας προϋποθέτει, οι απασχολούμενοι επαγγελματίες στον κλάδο της κλειθροποιίας, να γνωρίζουν τις βασικές αρχές και άλλων τεχνικών, που άπτονται του δικού τους εργασιακού τομέα.
  • Η προστασία του κλάδου από τους «μη ειδικούς».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΒΕΑ τόνισε την πρόθεση του Επιμελητηρίου, να συνεργαστεί με την διοίκηση της ΣΑΕΚ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του κλάδου και να προωθηθούν στους αρμόδιους υπουργούς τα αιτήματά τους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αράπης γνωστοποίησε τους εκπροσώπους του Β.Ε.Α, ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη σχετικά με το επαγγελματικό περίγραμμα και το πλαίσιο εκπαιδευτικών προδιαγραφών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των κλειθροποιών.

Η μελέτη βρίσκεται στο στάδιο της τελικής φιλολογικής επιμέλειας και πολύ σύντομα θα βρίσκεται «επί του πιεστηρίου», σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Κλειθροποιών.

Υπενθυμίζεται ότι το  Β.Ε.Α,  έχει ήδη ξεκινήσει συναντήσεις με τεχνικούς κλάδους μέλη του Επιμελητηρίου (βιοτεχνικά τεχνικά επαγγέλματα), που δεν έχουν επαγγελματικά περιγράμματα, προκειμένου να τους παρέχει την απαιτούμενη στήριξη και τεχνογνωσία για την ευόδωση και υλοποίηση των στόχων τους.

Ακόμη το Β.Ε.Α, ως θεσμικός εκπρόσωπος των βιοτεχνικών τεχνικών επαγγελμάτων και με το ρόλο του ως Σύμβουλος της Πολιτείας, δεσμεύτηκε να αναλάβει άμεσα, την προώθηση των θέσεων και αιτημάτων του κλάδου, στα αρμόδια Υπουργεία. 

Στη συνάντηση, συμμετείχαν η Διευθύντρια Βιοτεχνίας- Ανάπτυξης κα Βούλα Γιοβανοπούλου, ο αναπληρωτής Προϊστάμενος του τμήματος Βιοτεχνικών Θεμάτων κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, καθώς και ο εξωτερικός συνεργάτης Σύμβουλος θεμάτων αγοράς,  κ. Στέφανος Κομνηνός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!