Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Λευτέρης Αυγενάκης Ομάδα εργασίας ΥΠΑΑΤ - ΣΕΒΤ για άμεση επίλυση προβλημάτων του κλάδου

Τη δημιουργία ομάδας εργασίας μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης σε συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. του ΣΕΒΤ.

Η εν λόγω ομάδα θα έχει ως έργο την άμεση επίλυση των προβλημάτων του κλάδου αλλά και «την προώθηση από κοινού του έργου τους και την αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών του ΕΦΕΤ» σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.

Για μια εποικοδομητική συνάντηση έκανε λόγο ο κ. Αυγενάνης επισημαίνοντας ότι καταγράφηκαν οι προτάσεις τους ενώ συζητήθηκαν και οι τρόποι «επέκτασης και εξειδίκευσης της μεταξύ μας συνεργασίας προκειμένου να τις εντάξουμε στο σχέδιο δράσης του υπουργείου». Όπως είπε «από την πλευρά μας, έχουμε εξαγγείλει την ανάγκη μεταρρύθμισης των ελεγκτικών μηχανισμών στα τρόφιμα για να πετύχουμε τους "Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης", να προωθήσουμε δράσεις για την ενδυνάμωση του αγροδιατροφικού τομέα και να συνδέσουμε τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα με τη μεταποίηση, τη βιομηχανία τροφίμων και τον τουρισμό».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκε η ανάγκη συνεργασίας ΥΠΑΑΤ-ΣΕΒΤ, με τον αρμόδιο υπουργό να προτείνει «τη συμμετοχή του Συνδέσμου σε δράσεις του Υπουργείου, αγροτικές εκθέσεις, καθώς και στη Δ.Ε.Θ. Επίσης επεσήμανε ότι προτίθεται, μετά από συνεργασία με το ΣΕΒΤ, να μεταφέρει τις προτάσεις του στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Όργανα», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Από τη μεριά του ο Σύνδεσμος έθεσε ζητήματα, όπως η αναγνώριση του ρόλου και η στήριξη του αγροδιατροφικού κλάδου, η ευρωπαϊκή στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της ΚΑΠ (2023-2027), οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων, τα επενδυτικά προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και το πλαίσιο διαχείρισης των αποβλήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!