Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΗΑΕ Οι περικοπές στην προσφορά πετρελαίου αναμένεται να είναι αρκετές για να ισορροπήσει η αγορά

Οι επιπλέον περικοπές στην παραγωγή και τις εξαγωγές πετρελαίου που ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία αναμένεται να είναι αρκετές για να βοηθήσουν να ισορροπήσει η αγορά πετρελαίου, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σουχάιλ Αλ Μαζρούι.

Η συμμαχία ΟΠΕΚ+, που περιλαμβάνει τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και συμμάχους τους –συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας— εφαρμόζουν περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου από τον Νοέμβριο.

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, οι μεγαλύτερες στον κόσμο χώρες εξαγωγής πετρελαίου, προχώρησαν τη Δευτέρα σε μεγαλύτερες περικοπές στην προσφορά του αργού σε μια προσπάθεια να οδηγήσουν ανοδικά τις τιμές.

Ωστόσο η κίνηση οδήγησε μόνο πρόσκαιρα την αγορά σε άνοδο. Σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ κατέγραψαν πτώση άνω του 1% στα 75,30 δολάρια το βαρέλι.

«(Αυτή η τελευταία προσθήκη περικοπών στην παραγωγή) είναι αρκετή για να αξιολογηθεί η αγορά και να επικεντρωθεί κανείς στην ισορροπία της αγοράς», δήλωσε ο Μαζρούι σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η χώρα του δεν θα συνεισφέρει στις νέες περικοπές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!