Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΔΕΗ Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο PHOENI2X

Την συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο PHOENI2X ανακοίνωσε η ΔΕΗ στο πλαίσιο της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων έρευνας και καινοτομίας.

Το PHOENI2X είναι χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Horizon Europe και - όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση - έχει στόχο να σχεδιάσει και να αναπτύξει ένα ευέλικτο πλαίσιο ασφάλειας για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές και η υγεία, μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης, του αυτοματισμού και ανταλλαγής πληροφοριών.

Στο πλαίσιο του έργου, η ΔΕΗ ενισχύει την ανθεκτικότητα του συστήματος Advanced Metering Infrastructure ώστε να εξασφαλίζεται η συνεχής παροχή υπηρεσιών. Το πεδίο εφαρμογής καλύπτει διάφορους τομείς, όπως οι τεχνολογίες ανανεώσιμης ενέργειας, η βελτιστοποίηση των δικτύων και οι έξυπνες λύσεις για το ηλεκτρικό δίκτυο και την αποθήκευση ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης συνάντησης των φορέων που συμμετέχουν, η ομάδα της Διεύθυνσης Συντονισμού Ερευνητικών Προγραμμάτων της ΔΕΗ παρουσίασε την

εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε θέσεις του δικτύου, την αξιολόγηση των κινδύνων, τα σενάρια επίθεσης και η ενσωμάτωση των εργαλείων του PHOENI2X για πρόληψη, ανίχνευση και αντίδραση στα σενάρια απειλών στην ενέργεια. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του PHOENI2X έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του έργου: https://phoeni2x.eu/.

Στο έργο PHOENI2X συμμετέχουν περισσότεροι από 15 κυβερνητικοί φορείς, πανεπιστήμια, και εταιρείες από 8 χώρες της Ευρώπης, με συντονιστή του έργου το Πανεπιστήμιο Πάτρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!