Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Εργατικά - Ασφαλιστικά

ΕΛΙΝΥΑΕ - Επιθεώρηση Εργασίας Ημερίδα για τη θερμική καταπόνηση των εργαζομένων

Ημερίδα, με θέμα τη «θερμική καταπόνηση εργαζομένων» διοργανώνουν το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) και η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 και ώρα 10:30– 13:30, στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η άνοδος της θερμοκρασίας, λόγω της κλιματικής αλλαγής, αυξάνει τον κίνδυνο νοσηρότητας των εργαζομένων που εκτίθενται σε θερμική καταπόνηση. Η θερμική καταπόνηση είναι πρωταρχικό ζήτημα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παροχή επίκαιρης γνώσης στους συμμετέχοντες για την αξιολόγηση και την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης, καθώς και η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Καταξιωμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τις νομοθετικές προβλέψεις, τον ρόλο των επιθεωρητών εργασίας στην προστασία των εργαζομένων, μελέτες σε επιχειρήσεις για τη μέτρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας των εργαζομένων, την ανάλυση της θερμικής καταπόνησης, καθώς και μέτρα προστασίας και πρόληψης.

Ο Αν. Καθηγητής, Α. Φλουρής, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα παρουσιάσει το όργανο μέτρησης των παραγόντων για την ανάλυση της θερμικής καταπόνησης και τη μέθοδο μέτρησης της εσωτερικής θερμοκρασίας των εργαζομένων.

Επίσης, θα παρουσιαστούν οι κλιματικές υπηρεσίες της ΕΜΥ και οι προγνώσεις του βιοκλιματικού δείκτη θερμικής καταπόνησης WBGT στην Ελλάδα, οι ερευνητικές, εκπαιδευτικές και πληροφοριακές δράσεις του ΕΛΙΝΥΑΕ για την πρόληψη από τη θερμική καταπόνηση.

Ιατροί εργασίας και τεχνικοί ασφάλειας σε ΟΤΑ και επιχειρήσεις θα μιλήσουν για τη θερμική καταπόνηση και τη διαχείριση θεμάτων υγείας των εργαζομένων, καθώς και για την αξιολόγηση της θερμικής καταπόνησης με τον δείκτη WBGT.

Η εκδήλωση θα κλείσει με συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!