Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Δ. ΟΡΓ. Δ 1076457 ΕΞ 2023 Δημιουργία συνδέσμου στην εφαρμογή τα «Αιτήματά μου», για την τοποθεσία ανάρτησης του «Εγχειριδίου απαντήσεων στα συνηθέστερα ερωτήματα για το Κύρος των αλλοδαπών δημοσίων εγγράφων και τη μετάφραση αυτών, Ιουνίου 2023

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΑΔΕ
Ανεξάρτητη Αρχή
Δημοσίων Εσόδων
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ
ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (Γ.Δ.Α.Δ.Ο.)
ΤΜΗΜΑ Δ΄- ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ
ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση : Λεωχάρους 2
Ταχ. Κώδικας : 10184 Αθήνα
Πληροφορίες : Αικ. Μπάκα
Μ. Ντασκαγιάννης
Τηλέφωνο : 213-2112906
Url : www.aade.gr

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2023

Αριθ. Πρωτ.: Δ. ΟΡΓ. Δ 1076457 ΕΞ 2023

ΠΡΟΣ: Τη Διεύθυνση Ανάπτυξης
Τελωνειακών, Ελεγκτικών και
Επιχειρησιακών Εφαρμογών (Δ.Α.Τ.Ε.)

Θέμα: Δημιουργία συνδέσμου στην εφαρμογή τα «Αιτήματά μου», για την τοποθεσία ανάρτησης του «Εγχειριδίου απαντήσεων στα συνηθέστερα ερωτήματα για το Κύρος των αλλοδαπών δημοσίων εγγράφων και τη μετάφραση αυτών, Ιουνίου 2023».

Σχετ.: Το αριθ. Δ.ΕΣ.ΕΛ. Β 149108 ΕΞ 2023 ΕΜΠ/13.4.2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου (Δ.ΕΣ.ΕΛ.)

1. Ύστερα από το προαναφερθέν έγγραφο και σε συνέχεια της σχετικής αλληλογραφίας για το παραπάνω σε περίληψη θέμα, υπενθυμίζουμε ότι εκδόθηκε το «Εγχειρίδιο απαντήσεων στα συνηθέστερα ερωτήματα για το Κύρος των αλλοδαπών δημοσίων εγγράφων και τη μετάφραση αυτών, Ιουνίου 2023», το οποίο καταρτίστηκε από την Υπηρεσία μας και απεστάλη σε όλες τις Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ με το αριθ. Δ. ΟΡΓ. Δ 1075836 ΕΞ 2023/12.6.2023 έγγραφό μας. Το εν λόγω Εγχειρίδιο, για την ορθή και πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, καταχωρήθηκε, μεταξύ των άλλων, στην Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη της ΑΑΔΕ.

2. Ενόψει των ανωτέρω και προς υλοποίηση της σχετικής πρότασης της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου για τη δημιουργία συνδέσμου (link), που θα παραπέμπει στην τοποθεσία ανάρτησης του ως άνω Εγχειριδίου, άποψή μας είναι ότι στις «Οδηγίες χρήσης» της εφαρμογής τα «Αιτήματά μου», στην ενότητα: «Εφαρμογή Ψηφιακής Υποδοχής και Διαχείρισης Αιτημάτων», σελ.3, πρέπει να προστεθεί παράγραφος στην οποία θα επισημαίνεται ότι: «Για τον τρόπο προσκόμισης των αλλοδαπών δημοσίων εγγράφων στις υπηρεσίες της Φορολογικής διοίκησης και τη μετάφραση αυτών, βλ. «Εγχειρίδιο απαντήσεων στα συνηθέστερα ερωτήματα για το Κύρος των αλλοδαπών δημοσίων εγγράφων και τη μετάφραση αυτών»: http://elib.aade.gr/elib/public/link/id/8149 .

ΜΕ ΕΝΤΟΛΉ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
Ο ΠΡΟΪΣΤΆΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΚΑΛΙΔΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!