Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών Αναστολή δικαστηρίων και πλειστηριασμών λόγω των Βουλευτικών Εκλογών

Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων
Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου και Δωδεκανήσου

ΘΕΜΑ: «Αναστολή δικαστηρίων και διαδικασίας διενέργειας των πλειστηριασμών λόγω των Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023»

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε το υπ’ αριθ. Πρωτ. 25908οικ./12.06.2023 έγγραφο του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Φίλιππου Σπυρόπουλου για την αναστολή των δικαστηρίων και των εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων εν όψει της διενέργειας των Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023.

Σύμφωνα με το ανωτέρω έγγραφο αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων της Χώρας από την Τετάρτη, 21η Ιουνίου 2023 έως και την Τετάρτη, 28η Ιουνίου 2023 με ειδικότερες επί μέρους προβλέψεις για τις ποινικές δίκες ενώ η λειτουργία των έμμισθων υποθηκοφυλακείων αναστέλλεται για την Παρασκευή, 23.06.2023 και τη Δευτέρα, 26.06.2023.

Υπενθυμίζεται ότι ειδικά για την απαγόρευση διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τις εκλογές ανάδειξης βουλευτών ισχύουν το τέταρτο εδάφιο της παρ.8 του άρθρου 959 ΚΠολΔ και η παρ. 2 του άρθρου 998 ΚΠολΔ, σύμφωνα με τα οποία «…πλειστηριασμός δεν μπορεί να γίνει από 1η Αυγούστου έως 31 Αυγούστου, καθώς και την προηγούμενη και την επομένη εβδομάδα της ημέρας των εκλογών για την ανάδειξη βουλευτών, αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Οργάνων Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!