Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΣΒΕ Πιο «κυκλική» η βιομηχανία τα επόμενα χρόνια

ΣΒΕ

Θεσσαλονίκη, 8 Ιουνίου 2023

Δελτίο Τύπου

Πιο «κυκλική» η βιομηχανία τα επόμενα χρόνια

«Η αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, μπορεί να κάνει πιο «κυκλική» την ελληνική βιομηχανία και να συμβάλλει στην αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος της ελληνικής οικονομίας.» Αυτό τόνισε η Πρόεδρος του ΣΒΕ κυρία Λουκία Σαράντη κατά τη σημερινή παρέμβασή της στο 1ο Φόρουμ Κυκλικής Οικονομίας FORWARD GREEN που διοργανώνει η ΔΕΘ – HELEXPO (8 έως 10 Ιουνίου 2023).

Κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις επενδύσεις στον τομέα της «κυκλικής οικονομίας» στην Ελλάδα, η κα Σαράντη ανέδειξε το «κενό» σε επενδύσεις στον τομέα της «κυκλικής οικονομίας» στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι επενδύσεις σε τομείς που εμπίπτουν στο πεδίο της «κυκλικής οικονομίας» ανέρχονται μόλις στο 0,02% του ΑΕΠ στην Ελλάδα όταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 0,12%. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ακριβώς τις σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για τη βιομηχανία από την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια.

Ακολούθως η κυρία Σαράντη ανέφερε ότι η βιομηχανία έχει αντιληφθεί τις σημαντικές προοπτικές και την ευκαιρία απόκτησης σημαντικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος από την υιοθέτηση των αρχών της «κυκλικής οικονομίας». Για τον λόγο αυτό πολλές επιχειρήσεις – κυρίως μεγάλες – έχουν εντάξει σχετικές δράσεις προσαρμογής στην επιχειρηματική τους στρατηγική, ούτως ώστε να γίνουν περισσότερο κυκλικές». Τέτοιες δράσεις είναι: η ανάπτυξη συνεργιών με άλλες επιχειρήσεις, η εκπαίδευση και κατάρτιση προσωπικού, η υιοθέτηση «καλών πρακτικών» από άλλες επιχειρήσεις και η υλοποίηση επενδύσεων σε εξοπλισμό.

Τέλος, η κα Σαράντη πρότεινε την ανάγκη προβολής των ωφελειών για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία από την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, με σκοπό την αλλαγή στάσης όλων στα νέα δεδομένα και για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα της «κυκλικής» οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!