Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΒΕΑ - HBio 3ο "Hellenic Bio Cluster Forum"

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών με την Ελληνική Ένωση Βιοτεχνολογίας - Hellenic Biocluster (HBio).

Αντικείμενο του μνημονίου είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και ο προγραμματισμός των συνεργειών μεταξύ τους, στο πλαίσιο των δράσεων ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, μέσω της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Στις 15-17 Ιουνίου το 3ο Hellenic Bio Cluster Forum

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι στις 15-17 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθεί, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το 3o HBio Forum 2023. Στόχος του είναι να αναδείξει τις επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των βιοεπιστημών και να συμβάλλει στη δικτύωση εγχώριων και διεθνών φορέων, επιχειρήσεων και ερευνητικών ομάδων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το φόρουμ, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο της βιοφαρμακευτικής και βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα, επιστρέφει με κεντρικό του θέμα την «Ανατρεπτική Καινοτομία» (disruptive innovation) και με συμμετοχή διακεκριμένων εισηγητών, εκπροσώπων φορέων και επιχειρήσεων καθώς και διεθνών επενδυτών. Με 4 θεματικές και περισσότερες από 20 ομιλίες, πρωτοπόροι στο χώρο της Υγείας και των Βιοεπιστημών θα μιλήσουν για τις βέλτιστες πρακτικές εμπορικής αξιοποίησης καινοτόμων ιδεών, τον ρόλο της κλινικής έρευνας στην ενίσχυση της ανατρεπτικής καινοτομίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που εντοπίζονται στον κλάδο. Επίσης, στο συνέδριο, καινοτόμες επιχειρήσεις και μέλη του Hbio θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, να παρουσιάσουν επιχειρηματικές προτάσεις και σχέδια και να συμμετάσχουν σε B2B συναντήσεις με σκοπό την επίτευξη επιχειρηματικών συνεργασιών.

Η Ελλάδα κόμβος βιοτεχνολογίας στην Ευρώπη

Σε ανακοίνωση του ΕΒΕΑ με την οποία προσκαλούνται τα μέλη του να συμμετάσχουν στο φόρουμ αναφέρονται μερικά χρήσιμα στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι ο αναδυόμενος κόμβος βιοτεχνολογίας στην Ευρώπη:

  • Οι ελληνικές startups άντλησαν επενδύσεις ρεκόρ συγκεντρώνοντας πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε χρηματοδότηση.
  • Το 14% όλων των startups στην Ελλάδα ανήκουν στον κλάδο των Βιοεπιστημών, ο μεγαλύτερος και ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος στην Ελλάδα.
  • Το 8% του συνόλου των ιδιωτικών επενδύσεων Ε&Α στην Ελλάδα είναι μόνο στη φαρμακοβιομηχανία.
  • 200+ φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Η πρόεδρος του HBio, Ιωάννα Ι. Κούκλη, δήλωσε: Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε ευκαιρίες δικτύωσης και εξωστρέφειας για τις νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα των βιοπιστημών, καθώς έτσι τις βοηθάμε να αναπτύξουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, να συμμετάσχουν σε συνεργατικά έργα και να διεκδικήσουν χρηματοδότηση. Είμαστε υπερήφανοι που το HBio Forum καθιερώθηκε ως θεσμός για τον κλάδο μας και σηματοδοτεί την προσπάθεια μας να καταστήσουμε την Ελλάδα αναδυόμενη δύναμη στην Ευρώπη, στον τομέα της βιοφαρμακευτικής και βιοτεχνολογίας.».

Το φόρουμ τελεί από την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του ΕΒΕΑ, του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ», του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), της Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, του «Innovative Greeks», του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στον ιστότοπο https://www.erasmus.gr/microsites/1273/registration

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!