Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΒΕΑ Υποδοχή κινέζικης αντιπροσωπείας από τον Οργανισμό China International Import Expo (CIIE) Bureau

Η ανάπτυξη συνεργασιών για την προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων - μελών του ΕΒΕΑ αποτέλεσαν το αντικείμενο της χθεσινής επίσκεψης Κινεζικής Αντιπροσωπείας στο Επιμελητήριο.

Ειδικότερα, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, το Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ και υπεύθυνος για την Κίνα, Μιχάλης Κανδαράκης και η Διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων του ΕΒΕΑ, Ελένη Φώτη υποδέχθηκαν 9μελή Αντιπροσωπεία από την Κίνα και συγκεκριμένα από τους Οργανισμούς China International Import Expo (CIIE) Bureau και National Exhibition and Convention Center της Σαγκάης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναζητήθηκαν τρόποι ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών, ιδιαίτερα με την αφορμή της επικείμενης 6ης Έκθεσης China International Import Expo Enterprise & Business Exhibition στη Σαγκάη.

Η πρόεδρος τόνισε ότι οι δύο χώρες μοιράζονται ένα σημαντικό χαρακτηριστικό: μια πολιτιστική κληρονομιά χιλιετιών, με οικουμενική εμβέλεια που αποτυπώνεται στη σύγχρονη κουλτούρα και τις αξίες των λαών της.

Μάλιστα, παρά τη γεωγραφική απόσταση, οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών γνωρίζουν ταχεία ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι «οι ελληνικές επιχειρήσεις, παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να αυξήσουν θεαματικά την εξαγωγική τους δραστηριότητα, η οποία έχει καταγράψει άνοδο άνω του 36% μεταξύ 2021 και 2022.

Ως ΕΒΕΑ, μέσα από οργανωμένες δράσεις, όπως οι εμπορικές αποστολές αλλά και η ανάπτυξη συνεργασιών με οργανισμούς με τους οποίους δεν έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν, προσπαθούμε να ενισχύσουμε αυτή την τάση. Η συμμετοχή ελληνικών εξαγωγικών εταιριών με ευνοϊκούς όρους στην 6η Έκθεση China International Import Expo Enterprise & Business Exhibition, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την περαιτέρω διείσδυση ελληνικών επιχειρήσεων στην Κινεζική αγορά.

Ο επικεφαλής της Κινέζικης Αντιπροσωπείας, Λιού Φουξουέ, αναφέρθηκε στην 6η Έκθεση China International Import Expo Enterprise & Business Exhibition, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 5-10 Νοεμβρίου 2023 στη Σαγκάη, και στη σημασία της, καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να αποκομίσουν μεγάλο όφελος συμμετέχοντας σε αυτήν, δεδομένου ότι θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τα προϊόντα τους σε μια πολλά υποσχόμενη αγορά, ενώ υπογράμμισε ότι τα προϊόντα στην έκθεση θα είναι απαλλαγμένα από τον ΦΠΑ.

Από την πλευρά του, ο κ. Κανδαράκης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η εν λόγω έκθεση επικεντρώνεται στις εισαγωγές, καθώς μπορεί να βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξάγουν τα προϊόντα τους στη συγκεκριμένη αγορά.

Τέλος, υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας του ΕΒΕΑ με το CIIE με σκοπό την προνομιακή συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στην Έκθεση, καθώς και τη διοργάνωση Business Forum και επιχειρηματικών συναντήσεων στο πλαίσιό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!