Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Eurobank Μεταφορά γραφεία διοίκησης - Ολοκληρώνεται η ανάπλαση του κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας

Σε ένα ριζικά σχεδιασμένο και ανακαινισμένο κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, Ομήρου και Σταδίου μεταφέρονται τα Γραφεία ανώτατης διοίκησης της Eurobank.

Ειδικότερα, το κτήριο που σήμερα έχει περάσει στην ιδιοκτησία της Eurobank, σχεδιασμένο αρχικά από το γραφείο του Ιωάννη Βικέλα αποτελούσε στο παρελθόν την έδρα της ασφαλιστικής εταιρείας Φοίνιξ, στη νέα, ριζικά ανακαινισμένη μορφή του, σχεδιασμένο από το Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη, θα στεγάσει στις αρχές του επόμενου χρόνου τα γραφεία της ανώτατης διοίκησης της Τράπεζας και θα αποτελέσει ένα σύγχρονο σημείο αναφοράς, συμβάλλοντας στην ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας.

Η ανάπτυξη του κτηρίου επιτυγχάνει την αισθητική αναβάθμιση και την ένταξή του στον αστικό ιστό με μια νέα, δυναμική, σύγχρονη και ταυτόχρονα περιβαλλοντικά και ενεργειακά ευαισθητοποιημένη ταυτότητα.

Τα νέα μορφολογικά στοιχεία του κελύφους, σύμφωνα με ενημέρωση από μέρους της τράπεζας, επιλέχθηκαν με μια προσέγγιση σύγχρονη αλλά και ταυτόχρονα διαχρονική και λειτουργική, αποφεύγοντας τον εφήμερο εντυπωσιασμό σε φόρμες και υλικά.

Αποδίδουν και συστήνουν ξανά το κτίριο στην πόλη και τους χρήστες του, βελτιωμένο ενεργειακά και λειτουργικά, προσεκτικά συναλλασσόμενο με τα γειτονικά του κτίρια δεδομένου του κομβικού σημείου στο οποίο βρίσκεται.

Επίσης επιτυγχάνεται η ολική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων και η δημιουργία πράσινου δώματος με γνώμονα την επίτευξη της βέλτιστης λειτουργικότητας και ενεργειακής απόδοσης, ενός σύγχρονου και πράσινου κτηρίου γραφειακών χώρων με περιβαλλοντική πιστοποίηση κατά το πρότυπο LEED.

Το σύνολο του κτηρίου ενισχύεται στατικά και εκσυγχρονίζονται όλες οι Η/Μ εγκαταστάσεις. Δημιουργούνται νέοι πυρήνες κυκλοφορίας ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες απαιτήσεις πυρασφάλειας και να κατασκευαστεί ένα κτήριο γραφείων σχεδιασμένο για όλους.

Το κτήριο αναμένεται να έχει περίπου 100 θέσεις εργασίας, ενώ στην ταράτσα του το δώμα αποτελεί χώρο πρασίνου και αναψυχής των χρηστών του κτηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!