Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο Ολοκληρώθηκε ο 7ος κύκλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων «Energy Scouts»

Ολοκληρώθηκε ο 7ος κύκλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων «Energy Scouts» για την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, 16 εργαζόμενοι εκπαιδεύτηκαν επιτυχώς στην αναγνώριση και καταγραφή των δυνατοτήτων εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων στις επιχειρήσεις όπου εργάζονται, συνεισφέροντας έτσι στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην προστασία του περιβάλλοντος και κατανοώντας τη δυνατότητα συμμετοχής και τον ρόλο του κάθε εργαζόμενου σε αυτό.

Σειρά έχει ο διαγωνισμός του Ιουλίου, όπου θα αναδείξει την αποδοτικότερη ενεργειακά ιδέα, έπειτα από την αξιολόγηση του συνόλου των ιδεών από επιλεγμένη κριτική επιτροπή. Όλοι οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα εργαστούν όλο αυτό το διάστημα πάνω σε μια πρόταση, η οποία θα εφαρμοστεί στην επιχείρηση όπου εργάζονται και θα επιφέρει θετικό αντίκτυπο στην «πρασινοποίηση» των δράσεών της.

Οι διακριθέντες θα συμμετάσχουν σε διεθνείς συναντήσεις Energy Scouts, που θα πραγματοποιηθούν στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις «Energy Scouts» της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, το «Young Energy Europe 2.0» εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI), χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος (BMWK) και συντονίζεται από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK). Εκτός από την Ελλάδα, το εν λόγω έργο υλοποιείται ταυτόχρονα στη Γερμανία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και την Κροατία.

Το κοινοτικό έργο υποστηρίζουν στην Ελλάδα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια και τη δήλωση ενδιαφέροντος για τον επόμενο κύκλο, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr -> Εκπαίδευση -> Young Energy Europe ή να επικοινωνήσει μέσω E-Mail young-energy-europe@ahk.com.gr ή τηλεφωνικά στο 210 6419028 και 2106419040.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!