Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

The Hellenic Tech Investor Club Η πρώτη Λέσχη Επιχειρηματικών Αγγέλων στον Τομέα της Τεχνολογίας

Το The Hellenic Tech Investor Club (Theti Club) αποτελεί την πρώτη Ομάδα Επιχειρηματικών Αγγέλων (Angel Club) στην Ελλάδα, που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε startup εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Η βάση του Club βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και ο σκοπός του είναι να αναπτύξει την δράση των επιχειρηματικών Αγγέλων, ανάγοντάς τους σε θεσμό επιχειρηματικότητας.

 Σε ανεπτυγμένα τεχνολογικά οικοσυστήματα της Ευρώπης, οι startup εταιρείες, οι οποίες αναζητούν κεφάλαια ανάπτυξης στο ξεκίνημά τους (early stage) εξασφαλίζουν χρηματοδότηση κατά 60% από ιδιώτες επενδύτες (angel investors) και λιγότερο από το 35% από εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital Firms).

 Στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ανωριμότητα του οικοσυστήματος να κατανοήσει την σημασία των ιδιωτών επενδυτών στην χρηματοδότηση τεχνολογικών εταιρειών υψηλού ρίσκου, έχει οδηγήσει στην έλλειψη χρηματοδότησης στο πρώιμα στάδια, με αποτέλεσμα λιγότερο από το 10% των κεφαλαίων που επενδύονται ετησίως να συνεισφέρονται από ιδιώτες με το μεγαλύτερο μέρος αυτού να προέρχεται από άλλες πηγές. 

Έχοντας ως επενδυτικό στόχο τη χρηματοδότηση 10-15 νέων εταιρειών σε ετήσια βάση, το Theti Club, φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που οι ελληνικές startup εταιρείες εξασφαλίζουν χρηματοδότηση και να τις βοηθήσει να κατακτήσουν διεθνείς αγορές. 

Πρακτικά, όπως αναφέρεται, μέσα από το Club παρέχεται η δυνατότητα στους Επιχειρηματικούς Αγγέλους να επενδύσουν σε startup εταιρείες που φέρνουν επανάσταση μέσω των τεχνολογιών τους ή των καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων σε παλιές και νέες αγορές.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μέσα από το Club, παρέχεται «έξυπνο» χρήμα (smart money), με έμπειρους επενδυτές να παρέχουν τεχνογνωσία, συστάσεις και φυσικά κεφάλαια ανάπτυξης.

Ενδεικτικά, η επενδυτική στρατηγική που έχει αναπτυχθεί από την ομάδα του Theti Club, περιλαμβάνει:

  • Στόχευση σε γύρους χρηματοδότησης στο στάδιο του pre-seed / seed, σε εταιρίες με ελάχιστες και μέγιστες κεφαλαιουχικές ανάγκες από 50.000 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
  • Το επιχειρηματικό μοντέλο να είναι βασισμένο σε καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και μέσω αυτών να δημιουργείται καθοριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.
  • Οι υποψήφιες εταιρείες να έχουν σαν βάση την Ελλάδα και σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα στην χώρα.
  • Τέλος, απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση επένδυσης, είναι η startup να είναι σε θέση  μετα την χρηματοδοτιση να «ανοίξει» διεθνείς αγορες. 

Ενδεικτικοί τομείς στόχευσης του Theti Club:

Το The Hellenic Tech Investor Club αποτελεί κλειστό Club, με μέγιστο αριθμό επενδυτών τα 75 μέλη. Ενδεικτικά, το Club έχει καταφέρει να προσελκύσει κάποιους από τους καλύτερους και πιο ενεργούς επενδυτές από την Ελλάδα, τη Βόρεια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

 Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί ένας νέος επενδυτής ως μέλος στη λέσχη, είναι να έχει εμπειρία είτε σαν επιχειρηματίας, ανώτερο στέλεχος εταιρείας, μέλος διοικητικού συμβουλίου, ή ιδρυτής νεοφυούς εταιρείας στον τομέα της τεχνολογίας.

Η ύπαρξη του THETI CLUB, φιλοδοξεί να αποτελέσει καταλύτη στην περαιτέρω ανάπτυξη ενός ήδη ταχύτατα αναπτυσσόμενου τεχνολογικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!