Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΟΔΔΗΧ Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στην δημοπρασία 10ετων και 15ετών ομολόγων

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε η σημερινή δημοπρασία 10ετών και 15ετών ομολόγων που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε 400 εκατ. ευρώ ενώ οι προσφορές έφθασαν τα 2,187 δισ. ευρώ.

Αξιωσημειώτο είναι το γεγονός ότι στην περίπτωση του 10ετούς παρά την άνοδο των επιτοκίων η απόδοση του διαμορφώθηκε σε χαμηλότερο επίπεδο (3,98%) από το κουπόνι του ομόλογου (4,25%) που είχε επιτευχθεί στις 24/1/2023 όταν εκδόθηκε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο ομόλογο.

Η απόδοση του 15ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,14%.

Με την σημερινή έκδοση το ποσό που έχει αντλήσει το Ελληνικό Δημόσιο από τις αγορές από την αρχή του έτους φθάνει τα 6,7 δισ. ευρώ , πολύ κοντά στον ενδεικτικό στόχο (7 δισ. ευρώ) που έχει τεθεί για εφέτος.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022 το Δημόσιο άντλησε από τις αγορές περίπου 8.3 δισ.ευρώ.

H σημερινή έξοδος στις αγορές και τα θετικά της αποτελέσματα, παρόλο που η χώρα βρίσκεται μόλις τέσσερεις ημέρες πριν από τις Εθνικές Εκλογές, καταδεικνύει ότι το θετικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά παραμένει αδιατάρακτο.

Μάλιστα χθες το περιθώριο του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο (1,65%) των τελευταίων δώδεκα μηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!