Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Επιμελητήριο Κυκλάδων Νέος κύκλος σεμιναρίων για τουριστικές και εμπορικές επιχειρήσεις

Δύο νέα ηλεκτρονικά σεμινάρια, σχετικά με την αξιοποίηση του ψηφιακού μάρκετινγκ και των κατάλληλων εργαλείων και πρακτικών για τη δημιουργία περιεχομένου αλλά και για την βελτίωση της συνολικής εταιρικής διαδικτυακής παρουσίας των επιχειρήσεων σχεδιάζει το Επιμελητήριο Κυκλάδων για την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 (για τουριστικές επιχειρήσεις) και Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, (για εμπορικές επιχειρήσεις) και ώρες 17.30-20.00.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία ή εργαζόμενο τον Κυκλάδων που δραστηριοποιείται στους κλάδους τουρισμού (όπως καταλύματα, εστιατόρια καφε μπαρ, τουριστικά γραφεία, κ.λπ.) και εμπορίου, εστιάζοντας κάθε φορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του κάθε κλάδου με σχετικά παραδείγματα και αναφορές.

Εισηγητής είναι ο Γιάννης Αγγελάκης, ειδικός σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και μάρκετινγκ.

Κοινή θεματολογία που θα αναπτυχθεί και στα δύο σεμινάρια είναι:

  • Πως να σχεδιάσουμε και να αναδείξουμε τα δυνατά σημεία της επιχείρησής μας με τρόπο που να ενδιαφέρει το κοινό μας.
  • Eργαλεία και πρακτικές για να αξιολογήσουμε και να βελτιώσουμε την συνολική εταιρική μας παρουσία διαδυκτιακά.
  • Πως δημιουργούμε περιεχόμενο και πως το μοιραζόμαστε για να έχουμε αναγνωρισιμότητα και πωλήσεις. Πώς εξειδικεύουμε το περιεχόμενο ανάλογα με το κοινό, στο οποίο απευθυνόμαστε, και πώς αξιοποιούμε το περιεχόμενο των επισκεπτών μας.
  • Κριτικές: γιατί είναι σημαντικές, πώς επιτυγχάνουμε περισσότερες θετικές αξιολογήσεις και πώς τις αντιμετωπίζουμε σε κάθε πλατφόρμα (ειδική αναφορά σε Google Business Pages/myBusiness).
  • Πως θα επιτύχουμε καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης και πώς θα ξεχωρίσουμε από τον ανταγωνισμό (ειδική αναφορά για τις πλατφόρμες κρατήσεων που αφορούν τις τουριστικές επιχειρήσεις).
  • Χρηστικά εργαλεία νέας εποχής: πρακτικές χρήσεις σε chatGPT και άλλα αντίστοιχα AI εργαλεία που κάνουν την διαφορά.

Επιπλέον, όσον αφορά τις τουριστικές επιχειρήσεις θα δοθεί έμφαση στις εμπειρίες και τον καταλυτικό ρόλο τους για τον σύγχρονο ταξιδιώτη και πώς μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε προς όφελός μας. Αναγνώριση νέων ταξιδιωτικών τάσεων και πρακτικές αξιοποίησής τους σύμφωνα με την συμπεριφορά του κοινού διαδυκτιακά.

Ειδικά για τις εμπορικές επιχειρήσεις θα αναλυθεί η συμπεριφορά καταναλωτή και ποια είναι τα σημεία που χρειάζεται να εστιάσουμε ώστε να κερδίσουμε το ενδιαφέρον και πωλήσεις.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Το κόστος συμμετοχής για το κάθε ένα σεμινάριο ανέρχεται στα 40 ευρώ για τα ταμειακά ενήμερα μέλη του επιμελητηρίου και στα 80 ευρώ για τα μη μέλη.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν όλα τα χρηστικά link γύρω από την θεματολογία που θα συζητηθεί καθώς και πρόσθετο υλικό ελεύθερης πρόσβασης (όπως site με "δωρεάν" περιεχόμενο, εργαλεία κ.λπ.). Κάθε ενδιαφερόμενος καλείται να δηλώσει συμμετοχή έως τις 16 Μαΐου.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ή αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επικοινωνίας και υποστήριξης στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο 22810 82346 καθώς και στα γραφεία των νησιών σε 'Ανδρο 22820 51490 | Σαντορίνη 22860 25788| Μήλο 22870 23970 | Μύκονο 22890 23937 | Νάξο 22850 22767 | Τήνο 22830 22404.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!