Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Σε ΦΕΚ η ΚΥΑ που ορίζει τις ενισχύσεις σε κορινθιακή σταφίδα, αχλάδια, καπνό, σπαράγγια, κρόκο και μέλι

Δημοσιεύθηκε στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία γνωστοποιούνται τα ποσά των ενισχύσεων για το έτος 2022, που θα λάβουν οι γεωργοί, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην παραγωγή κορινθιακής σταφίδας, αχλαδιών, καπνού, κρόκου, σπαραγγιών, και μελιού.

Την ΚΥΑ υπογράφουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Οι επαγγελματίες παραγωγοί κορινθιακής σταφίδας θα λάβουν ενίσχυση 50 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας. Όσοι δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αχλαδιών θα ενισχυθούν με 150 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας. Το ύψος της ενίσχυσης για τους μη κατ' επάγγελμα αγρότες ανέρχεται στο 50% του παραπάνω ποσού.

Οι αγρότες που καλλιεργούν κρόκο πανελλαδικά, συμπεριλαμβανομένου του βιολογικού, θα λάβουν ενίσχυση 150 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η ενίσχυση στα σπαράγγια ορίστηκε σε 200 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ οι παραγωγοί καπνού, οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2022 και διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέμμα καλλιέργειας ανά ποικιλία καπνού, θα λάβουν ενίσχυση 80 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας.

Τέλος, οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή μελιού σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι είναι ενεργοί μελισσοκόμοι και διατηρούν τουλάχιστον 110 κατεχόμενες κυψέλες σύμφωνα με τα οριστικοποιημένα στοιχεία του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου για το έτος 2022, θα λάβουν ενίσχυση 8 ευρώ ανά κατεχόμενη κυψέλη.

Επισυνάπτεται το ΦΕΚ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!