Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Περιφέρεια Αττικής Σε καθημερινή βάση η επιχείρηση «καθαρές πινακίδες» στο οδικό δίκτυο

Περισσότερες από 11.500 πινακίδες τροχονομικής σήμανσης έχουν αντικατασταθεί και 2.200 έχουν καθαριστεί, στο πλαίσιο των στοχευμένων παρεμβάσεων στις υλικοτεχνικές υποδομές του οδικού δικτύου ευθύνης της, που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας.

Αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η αντικατάσταση και ο καθαρισμός των πινακίδων σήμανσης από τα αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας τα οποία σε καθημερινή βάση καθαρίζουν τα σήματα από αυτοκόλλητα, γκράφιτι και διάφορα άλλα διαφημιστικά μηνύματα, έχοντας μέχρι στιγμής ολοκληρώσει την απορρύπανση των πινακίδων στην Πειραιώς και στις λεωφόρους: Ποσειδώνος, Βουλιαγμένης, Κηφισίας και Αθηνών.

Σημειώνεται ότι σύμμαχος της Περιφέρειας στον εντοπισμό του προβλήματος και την άμεση αντιμετώπιση του, αποτελεί ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544, ο οποίος λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και υποδέχεται τα αιτήματα και τις παρατηρήσεις των πολιτών για τα προβλήματα του οδικού δικτύου. Μέχρι σήμερα το τηλεφωνικό κέντρο έχει δεχτεί 3.150 σχετικά αιτήματα με την επίλυση 2.500 από αυτά, ενώ τα υπόλοιπα έχουν παραπεμφθεί στις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες άλλων φορέων ευθύνης.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στην προτεραιότητα που είχε θέσει με την ανάληψη της διοίκησης στην Περιφέρεια, σχετικά με την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας επισημαίνει: «Η συγκεκριμένη παρέμβαση, έχει στόχο τη διατήρηση της ευδιάκριτης σήμανσης στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διευκολυνθεί η ορατότητα για τους πεζούς και οδηγούς, αλλά -και το σημαντικότερο- να μειώσουμε αποτελεσματικά τα τροχαία ατυχήματα που έχουν ως αιτία την ελλιπή σήμανση. Συνεχίζουμε τις μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στους δρόμους και τις υλικοτεχνικές υποδομές της Αττικής, με στόχο ένα ασφαλές, λειτουργικό και σύγχρονο οδικό δίκτυο για τους πολίτες μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!