Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Μιχαηλίδου Τέσσερα χρόνια τώρα χτίζουμε μία κοινωνία που μας χωρά όλους

Υπουργείο Εργασίας και
Κοινωνικών Υποθέσεων

9 Μαΐου 2023

Δελτίο Τύπου

Δ. Μιχαηλίδου: Ενσυναίσθηση, σεβασμός, αλληλεγγύη - Τέσσερα χρόνια τώρα χτίζουμε μία κοινωνία που μας χωρά όλους

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού, τόνισε την αξία της προσφοράς αναφέροντας ότι: «Η προσφορά είναι συνυφασμένη με την ανιδιοτέλεια. Γι’ αυτό οφείλουμε να αναδεικνύουμε, να προβάλουμε και να αναγνωρίζουμε κάθε πράξη που ανακουφίζει τον ανθρώπινο πόνο και σκορπά χαμόγελα, ελπίδα και αισιοδοξία». 

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στο έργο του Διεθνούς Κινήματος, καθώς και σε εκείνο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που στέκεται δίπλα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς. Εδώ και 145 χρόνια, αναδεικνύει την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς, “αποτελώντας ένα σύμβολο αλληλεγγύης που δεν γνωρίζει σύνορα” όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Η κα. Μιχαηλίδου, μεταξύ άλλων, συνεχάρη την κυρία Μαριάννα Λάτση, η οποία τιμήθηκε με την ανώτερη τιμητική διάκριση του Χρυσού Σταυρού για την προσφορά και το φιλανθρωπικό της έργο, καθώς επίσης και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποτελεί μία οργάνωση πρότυπο που στέκεται δίπλα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Μία οργάνωση που βάζει το δικό της λιθαράκι σε αυτό που χτίζουμε τέσσερα χρόνια τώρα: μια συμπεριληπτική κοινωνία που μας χωρά όλες και όλους. Μία κοινωνία στην οποία πρωταγωνιστούν ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση, η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια. Εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κύριο Αντώνη Αυγερινό, τους ανθρώπους και τους εθελοντές της οργάνωσης, καθώς και την κυρία Μαριάννα Λάτση, για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Χαιρόμαστε πολύ που υπάρχουν τόσο σημαντικοί και διαχρονικοί κοινωνικοί συμπαραστάτες στο έργο μας. Μας εμπνέουν και μας δίνουν δύναμη και κίνητρο να συνεχίσουμε. Σαν Πολιτεία έχουμε την θεσμική υποχρέωση να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους. Χρειαζόμαστε όμως και όλους εσάς για να χτίσουμε μία κοινωνία με πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Το οφείλουμε στον εαυτό μας. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές. Συνεχίζουμε. Δυνατοί Μαζί». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!