Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γερμανία Μείωση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 3,4% το Μάρτιο

Η παραγωγή της γερμανικής βιομηχανίας μειώθηκε τον Μάρτιο σημαντικά περισσότερο του αναμενόμενου, ωστόσο η αυξημένη παραγωγή των δύο προηγούμενων μηνών διατηρεί το θετικό πρόσημο για το α' τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 3,4% τον Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι 1,5% που προέβλεπε η κυβέρνηση. Για το α' τρίμηνο του έτους πάντως, η παραγωγή αυξήθηκε συνολικά κατά 2,5%.

Μεγάλο μερίδιο στην υποχώρηση της παραγωγής είχε η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία περιορίστηκε κατά 6,5% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ οι κατασκευαστές μηχανημάτων παρήγαγαν κατά 3,4% λιγότερο. Ο περιορισμός της παραγωγής πάντως συνεπάγεται ταυτόχρονα και μείωση των εκπομπών καυσαερίων, επισημαίνει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ενώ τα προβλήματα στον εφοδιασμό μειώθηκαν για έβδομο διαδοχικά μήνα. Το 39,2% των εταιριών ανέφερε σχετικά προβλήματα, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων δύο ετών.

«Άλλη μια κακή είδηση από τη γερμανική βιομηχανία. Τα σημερινά στοιχεία υπογραμμίζουν ότι ο κίνδυνος της ύφεσης δεν έχει ξεπεραστεί σε καμία περίπτωση», δήλωσε ο οικονομολόγος της LBBW Έλμαρ Φέλκερ στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ενώ ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Γιεργκ Κρέμερ τόνισε ότι δεν αναμένει οικονομική ανάκαμψη για το β' εξάμηνο του έτους, καθώς, όπως είπε, η άνοδος των επιτοκίων παγκοσμίως θα περιορίσει τη ζήτηση για γερμανικά προϊόντα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!