Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Παπαθανάσης Στόχος να συνεχίσουμε να επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης σε πολίτες και επιχειρήσεις

Τη νέα Επιτροπή Λιανεμπορίου (Retail Committee) του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών παρουσίασαν τα μέλη του ΔΣ στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στα γραφεία του συλλόγου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου, «η επιτροπή θα αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για το λιανεμπόριο και θα έχει σημαντικό ρόλο».

Στη συνέχεια τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ενημέρωσαν τον κ. Παπαθανάση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι στην καθημερινότητά τους και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, ο υφυπουργός υποσχέθηκε να σταθεί αρωγός στην επίλυσή τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, έθεσε σε προτεραιότητα την στήριξη της αγοράς, υποστηρίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλες τις πρωτοφανείς κρίσεις που αντιμετωπίσαμε-υγειονομική, γεωπολιτική, πληθωριστική.

Ο Εμπορικός Σύλλογος ήταν και παραμένει αρωγός στην ανάπτυξη της χώρας και πολύτιμος συνεργάτης στις όποιες αποφάσεις λαμβάνουμε. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία και εχέγγυα ώστε οι εμπορικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις όποιες προκλήσεις, να κατακτήσουν τις μελλοντικές τάσεις όπως η ψηφιοποίηση και να συνεχίσουν να ακμάζουν, δίνοντας ώθηση στην εγχώρια οικονομία και ανάπτυξη.

Θα παραμείνουμε στο πλευρό του Εμπορικού Συλλόγου, επιλύοντας τα δίκαια αιτήματά του, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και την ορθή δημοσιονομική διαχείριση της χώρας ώστε να συνεχίσουμε να επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης σε πολίτες και επιχειρήσεις». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΣΑ Σταύρος Καφούνης δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά και τιμή υποδεχθήκαμε τον κ. Παπαθανάση στα γραφεία μας και αφού του παρουσιάσαμε τη νέα μας επιτροπή, τού εκθέσαμε τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα οι μαχητές έμποροι της Αθήνας. Προτείναμε στον υφυπουργό μία σειρά από λύσεις οι οποίες θεωρούμε ότι θα βοηθήσουν αποφασιστικά όλο τον εμπορικό κόσμο της Αθήνας».

Διαγωνισμός ΕΣΑ για πλατφόρμα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας στο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Βύρωνα»

Στο μεταξύ ο σύλλογος έχει προκηρύξει ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, για το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Βύρωνα» με τίτλο: «Δράσεις προβολής και προώθησης της εμπορικής περιοχής», εκτιμώμενης αξίας σύμβασης 34.516 ευρώ (πλέον ΦΠΑ 24%).

Ο διαγωνισμός που διενεργείται ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ αφορά στην: «Δημιουργία Πλατφόρμας Ενίσχυσης Τοπικής Επιχειρηματικότητας μέσω υπηρεσιών αλληλοεπίδρασης, ενίσχυσης πιστότητας και επιβράβευσης επισκεπτών και δημιουργίας ψηφιακού λογότυπου και διοργάνωση δυο εκδηλώσεων για την προβολή της πλατφόρμας και της Εμπορικής περιοχής».

Καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών: Δευτέρα 08/05/2023 και ώρα 11:00 πμ. Ηλεκτρονική αποσφράγιση: Τετάρτη 10/05/2023 και ώρα 14:00 μμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!