Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Alpha Bank Επενδύσεις στην αναγέννηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας

Έμφαση σε επενδύσεις για την αναγέννηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας δίνει η Alpha Bank και σε αυτό το πλαίσιο προχωράει με γρήγορους ρυθμούς η υλοποίηση του Project Skyline.

Ειδικότερα όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Αστικά Ακίνητα Γιάννης Γκάνος από το Φόρουμ των Δελφών η Alpha Bank μένει και επενδύει μέσω του Project Skyline στο κέντρο της Αθήνας, επανατοποθετώντας τα εμβληματικά ακίνητα του επενδυτικού οχήματος σε χρήσεις που έχει ανάγκη η πόλη.

Η Alpha Bank ήταν και θα παραμείνει στο κέντρο της Αθήνας, συνεχίζοντας να βρίσκεται στην αιχμή του real estate και της τραπεζικής, είπε, επισημαίνοντας ότι με παρουσία που μετράει σχεδόν έναν αιώνα στο κέντρο της Αθήνας, η Τράπεζα συμμετέχει στις προσπάθειες που γίνονται για την ‘αναγέννηση' της πόλης, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τη μακροχρόνια επενδυτική στρατηγική του οχήματος Skyline και αφετέρου τις ανάγκες της πρωτεύουσας.

Το Project Skyline αποτέλεσε τη μεγαλύτερη συναλλαγή χαρτοφυλακίου ακινήτων στην Ελλάδα ύψους 450 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει 570 ακίνητα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται εμβληματικά κτίρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ο CEO της Alpha Αστικά Ακίνητα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επενδυτικό όχημα που έφτιαξε η εταιρεία από κοινού με την Dimand και την Premia.

Η υλοποίησή του οχήματος προχωράει με γρήγορους ρυθμούς καθώς ήδη εκτελούνται εργασίες αξιοποίησης των ακινήτων, είτε μέσω πώλησης μέρους του χαρτοφυλακίου στην ελεύθερη αγορά είτε μέσω επανατοποθέτησης των ακινήτων. Η συμμετοχή της Τράπεζας με 35% στην πλατφόρμα δείχνει αφενός τη στρατηγική του Ομίλου και αφετέρου την αισιοδοξία με την οποία βλέπουμε τις προοπτικές που ανοίγονται στην αγορά ακινήτων, η οποία ευνοεί παρόμοια projects με τους επενδυτές εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον.

Χρηματοδότηση μεγάλων έργων

Ταυτόχρονα σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν η Alpha Bank πρωτοστατεί διαχρονικά και στη χρηματοδότηση των μεγάλων έργων υποδομών της χώρας. Ειδικότερα η Alpha Bank είναι leader στις 4 από τις τελευταίες 8 μεγάλες συναλλαγές στον τομέα των υποδομών, καθώς στρατηγική προτεραιότητα της τράπεζας αποτελεί η υποστήριξη των μεγάλων έργων υποδομών και της κάλυψης του επενδυτικού κενού των τελευταίων ετών, μέσα από τις ΣΔΙΤ και τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Σύνθετων Χρηματοδοτήσεων της Τράπεζας, Νίκος Νεζερίτης. Σημαντικός είναι ο ρόλος της Τράπεζας και στα έργα που εμπίπτουν στον πυλώνα της πράσινης μετάβασης του ΤΑΑ, καθώς έχει τοποθετηθεί στρατηγικά και στηρίζει τους πελάτες της σε αυτά τα έργα, τόσο ως χρηματοδότης όσο και ως σύμβουλος.

Έμφαση δίνεται και στον ρόλο της Τράπεζας στη χρηματοδότηση επενδύσεων στην ψηφιακή μετάβαση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επένδυση της ΔΕΗ σε οπτικές ίνες, έργο το οποίο αποτιμάται κοντά στο 1 δισ. ευρώ και το οποίο χρησιμοποιεί και κεφάλαια του ΤΑΑ. Η σημασία του ΤΑΑ είναι πολύ μεγάλη σε τέτοια έργα διότι μειώνεται αισθητά το κόστος και αυτό στο τέλος της ημέρας έχει ως αποτέλεσμα να παρέχεις ένα σημαντικό ‘προϊόν' στον καταναλωτή σου με χαμηλότερη τιμολόγηση. Βλέπουμε, λοιπόν, από τη μία ότι το ΤΑΑ μπορεί να ξεκλειδώσει κεφάλαια και από την άλλη να υπάρχει κάποιο σημαντικό όφελος για τον τελικό καταναλωτή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νεζερίτης.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Σύνθετων Χρηματοδοτήσεων συμμετείχε πρόσφατα ως συντονιστής και ομιλητής στο Διεθνές Συνέδριο Αεροδρομίων που διεξήχθη στα Χανιά. Μεταξύ άλλων, σημαντικό θέμα συζήτησης και ανάλυσης στο παραπάνω συνέδριο ήταν η χρηματοδότηση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων από την Alpha Bank που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη αναδοχή που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί από ελληνική τράπεζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!