Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ξεκινούν «σκληρές» διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης - Τρόικας

Η κρισιμότερη εβδομάδα για την ελληνική οικονομία… έφτασε και μαζί της αναμένεται και η τρόικα με στόχο να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση. Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να πείσει τους δανειστές μας ότι η χώρα δικαιούται την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής κι ότι είναι σε θέση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα ζητήσει να ενταχθεί κι αυτή στις ευνοϊκές αποφάσεις που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

Η βασική δέσμευση που θα αναλάβει το οικονομικό επιτελείο είναι η επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά και των αποκρατικοποιήσεων, ως ένδειξη καλής θελήσεως… Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να παρουσιαστεί στην τρόικα λίστα με τις υπό ιδιωτικοποίηση εταιρείες του δημοσίου και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Από εκεί και πέρα θα παρουσιαστούν οι ανατροπές στο δημόσιο, οι οποίες περιλαμβάνουν  λουκέτο σε κρατικούς φορείς και επιχειρήσεις, ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς με την ελπίδα να ψηφιστεί το νέο φορολογικό σύστημα εντός του φθινοπώρου. Ακόμη, η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει στοιχεία για το εργασιακό καθεστώς, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μετά τις αλλαγές που προέβλεπε το Μνημόνιο. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην αδυναμία των ταμείων να καταβάλουν τις συντάξεις, στις περικοπές στα επιδόματα καθώς και στο τι ισχύει πλέον με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, μετά τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις.

Όλα τα παραπάνω «ανταλλάγματα» δεν έχουν άλλο σκοπό από το να… γλιτώσει η χώρα από χρέος έως 50 δισ. ευρώ το οποίο θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μετά και τις ευνοϊκές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και την επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής. Τέλος,επί τάπητος θα τεθούν τα νέα μέτρα που πρέπει να επιβληθούν, υπολογίζοντας όμως την εξαιρετικά σημαντική παράμετρο της βαθιάς ύφεσης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!