Οι κεντρικοί τραπεζίτες…στα όπλα «για την προστασία του συστήματος»
Οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες ετοιμάζονται για να διαθέσουν ρευστότητα στις αγορές «εάν χρειαστεί» μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα. Πέραν αυτού ετοιμάζουν και άλλα έκτακτα μέτρα για να σταθεροποιηθούν οι αγορές σε περίπτωση που το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών πυροδοτήσει νέο γύρο αστάθειας στη χώρα και στην Ευρωζώνη!
Της «πρωτοβουλίας» αυτής των κεντρικών τραπεζιτών, που συνίσταται στην λήψη έκτακτων μέτρων για να αποφευχθεί η εκτίναξη της αξίας των εκτός ευρώ εθνικών νομισμάτων, λόγω της πιθανολογούμενης μεταστροφής των επενδυτών σε ασφαλέστερα του ευρώ «καταφύγια», ηγείται ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας Thomas Jordan, συνεπικουρούμενος από τις διοικήσεις των κεντρικών τραπεζών της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Ινδίας, της Δανίας και της Νορβηγίας.
Δεν είναι ξεκάθαρο αν στην συντονισμένη αυτή κίνηση θα μετέχει και η FED, αλλά αξιωματούχος των ΗΠΑ σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση οι ελληνικές εκλογές «δεν θα δώσουν το καθοριστικό σημάδι για το τι θα ακολουθήσει» στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, υπενθύμισε όμως ότι βρίσκονται ήδη σε ετοιμότητα γραμμές ανταλλαγής συναλλάγματος ενώ οι Κεντρικές Τράπεζες θα μπορούσαν επίσης, να προχωρήσουν σε επιπλέον πράξεις χρηματοδότησης με συμφωνίες επαναγοράς. Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν εν ισχύ μια τέτοια γραμμή ανταλλαγής συναλλάγματος με την Ιαπωνία
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!