Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΒΕΑ Να είναι προτεραιότητα οι μικρομεσαίοι για τη νέα κυβέρνηση

ΒΕΑ

31 Μαρτίου 2023

Δελτίο Τύπου

Να είναι προτεραιότητα οι μικρομεσαίοι για τη νέα κυβέρνηση

Ο επιχειρηματικός κόσμος και η επιμελητηριακή κοινότητα, στην προσπάθειά τους να ανακτήσουν πλήρως την ισορροπία τους και να ξεπεράσουν τα αλλεπάλληλα σοκ που έχουν υποστεί κατά την διάρκεια των κρίσεων, έχουν ανάγκη την ασφάλεια και την σταθερότητα, σε κλίμα δημιουργικής ανάπτυξης και αισιοδοξίας.

Η πορεία της οικονομίας, αποτελεί κορυφαίο διακύβευμα και ως εκ τούτου η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές, πρέπει να διασφαλίσει την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Προτεραιότητα πρέπει να είναι, η αποτροπή της περαιτέρω αποδυνάμωσης του παραγωγικού δυναμικού της χώρας που αποτελείται ουσιαστικά, από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους.

Όπως έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, οι μικρομεσαίοι βιοτέχνες και παραγωγοί, ζητούν σταθερά:

  • την άμεση ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, με την χρήση κάθε δυνατού τρόπου
  • την ελάφρυνση από έμμεσους φόρους και εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος
  • την στροφή σε μια κουλτούρα  παραγωγής-κατασκευής με προτεραιότητα στην αναζωογόνηση της βιοτεχνίας
  • την ενίσχυση και ανάπτυξη παραγωγικών κλάδων διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών με ταυτόχρονη δημιουργία κλίματος ανάληψης  ευθύνης και ρίσκου από όλα τα μέρη, αλλά και
  • μεταρρυθμίσεις για την πράσινη ανάπτυξη των επιχειρήσεων, με εναρμόνιση των κανόνων για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!