Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Eurostat Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να είναι 6,9% το Μάρτιο του 2023

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να είναι 6,9% τον Μάρτιο του 2023, από 8,5% τον Φεβρουάριο σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάρτιο (15,4%, έναντι 15,0% τον Φεβρουάριο), ακολουθούμενα από τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (6,6%, σε σύγκριση με 6,8% τον Φεβρουάριο), τις υπηρεσίες (5,0%, έναντι 4,8% τον Φεβρουάριο) και την ενέργεια (-0,9%, έναντι 13,7% τον Φεβρουάριο).

Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί στο 5,4% το Μάρτιο από 6,5% το Φεβρουάριο.

Το Μάρτιο, το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Λετονία (17,3%), η Εσθονία (15,6%), η Λιθουανία (15,2%).

Το χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη καταγράφουν το Λουξεμβούργο (3%), η Ισπανία (3,1%), η Ολλανδία (4,5%) και το Βέλγιο (4,9%) και η Ελλάδα (5,4%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!