Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Χρηματιστήριο Εβδομαδιαία άνοδος 0,10%

Με οριακή άνοδο 0,10% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, καθώς η ισχυρή πτώση στη σημερινή συνεδρίαση, ανέτρεψε την εικόνα ανάκαμψης που είχε παρατηρηθεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Οι τραπεζικοί τριγμοί στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να "ξεπουλάνε" τη μετοχή της Deutsche Bank προκαλούν ανησυχία για "μετανάστευση" της τραπεζικής κρίσης από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη και για τη σταθερότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος

Με τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες να προχωρούν σε αυξήσεις επιτοκίων παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, η πρόσφατη ανθεκτικότητα των αγορών θα αποδειχθεί βραχύβια ακόμα κι αν οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίσουν να κινούνται χαμηλότερα, εκτιμά η Capital Economics.

Το διεθνές αρνητικό κλίμα επηρεάζει φυσικά και την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και "κρύβει" τα ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εισηγμένες εταιρείες για το 2022 και όλα δείχνουν ότι πάμε για ρεκόρ κερδοφορίας, η οποία ίσως προσεγγίσει και τα 10 δισ. ευρώ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 1.021,16 μονάδες, έναντι 1.020,19 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 0,10%, από τις αρχές Μαρτίου υποχωρεί σε ποσοστό 9,57%, ενώ από τις αρχές του 2023 καταγράφει κέρδη 9,83%.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 0,53%, από τις αρχές του έτους παρουσιάζει άνοδο 9,47%, ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 3,31% και από την αρχή του 2023 ενισχύεται σε ποσοστό 7,28%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με οριακή άνοδο 0,02%, από τις αρχές Μαρτίου υποχωρεί σε ποσοστό 20,83%, ενώ από τις αρχές του έτους κερδίζει 14,93%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις της εβδομάδος ανήλθα στα 459,435 εκατ. ευρώ , ενώ η μέση ημερήσια αξία υποχώρησε σημαντικά και διαμορφώθηκε στα 91,887 εκατ ευρώ, από 155,729 εκατ. ευρώ της περασμένης εβδομάδος.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την εβδομάδα αυτή αυξήθηκε κατά 123 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 70,994 δισ. ευρώ, από τις αρχές Μαρτίου είναι μειωμένη κατά 6,42 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους είναι αυξημένη κατά 5,132 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!