Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΦΕΕ Αίτημα μεταφοράς καταληκτικής ημερομηνίας δήλωσης λύσης μίσθωσης ακινήτων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42-46, 10434 Αθήνα
Τηλ.:210 82 53 445, Fax: 210 82 53 446
e-mail:info@pofee.gr, web site: ww.pofee.gr

Προς

  • Tον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.
    κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2023

Θέμα: Αίτημα μεταφοράς καταληκτικής ημερομηνίας δήλωσης λύσης μίσθωσης ακινήτων και υποβολής αιτήσεων επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Όπως γνωρίζετε στις 31 Μαρτίου 2023 λήγουν οι δηλώσεις ημερομηνιών λύσης μίσθωσης συμφωνιών, οι οποίες έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά ή έχουν κατατεθεί στη Δ.Ο.Υ. «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», και έχουν λυθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Λαμβάνοντας υπόψιν την ανάγκη διευκόλυνσης των φορολογούμενων να εκπληρώσουν τις δηλωτικές τους υποχρεώσεις, θεωρούμε αναγκαία την μεταφορά της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας με την λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. 

Στο θέμα των μισθώσεων θα πρέπει να γίνει και αναθεώρηση των προστίμων δήλωσης βραχυχρόνιας μίσθωσης. Δεν είναι δυνατόν το πρόστιμο εκπρόθεσμης δήλωσης μακροχρόνιας μίσθωσης να είναι 100€, ενώ για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις να είναι 100€ ανά ενοικιαστή, είτε πρόκειται για μία ημέρα είτε για περισσότερες.

Επίσης, στις 28 Φεβρουαρίου, ήτοι 2 μήνες από την λήξη του εξαμήνου ή του έτους, ήταν η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης το οποίο χρησιμοποιείται από τις βιομηχανικές, βιοτεχνικές, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά και προνοιακά ιδρύματα.

Έχουμε λάβει αναφορές στην Ομοσπονδία μας από επιχειρήσεις, που εκ παραδρομής, δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν την σχετική αίτηση.

Για αυτό το λόγο, κρίνεται απαραίτητη η επαναλειτουργία της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης (βιομηχανικές, βιοτεχνικές, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά και προνοιακά ιδρύματα) έως και την 30/4/2023.

Αναμένουμε την ανταπόκρισή σας. 

Με εκτίμηση,
για το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος
Καμπάνης Βασίλειος

Ο Γενικός Γραμματέας
Χριστοφοράκης Δημήτριος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!