Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Υπουργείο Εργασίας Στήριξη στην πράξη των δικαιωμάτων των γυναικών και την ισότητα των φύλων

Υπουργείο Εργασίας και
Κοινωνικών Υποθέσεων

8 Μαρτίου 2023

Δελτίο Τύπου

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στηρίζει στην πράξη τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στον διαρκή αγώνα των γυναικών για ίσα δικαιώματα και ίση μεταχείριση το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στέκεται αρωγός στην πράξη.

Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές και δράσεις για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών. Υιοθετούμε μέτρα πρακτικά, ουσιαστικά και με αποτέλεσμα. Χωρίς να λησμονούμε ότι χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα. Γι’ αυτό άλλωστε εργαζόμαστε καθημερινά. 

Υπενθυμίζουμε ενδεικτικά:

1. Την μείωση της γυναικείας ανεργίας – που παραμένει φυσικά υψηλή - από 23,6% τον Ιανουάριο του 2019 σε 13,9% τον Ιανουάριο του 2023.

2. Την συμπερίληψη της Ελλάδας στις 12 χώρες του κόσμου με πλήρη νομική ισότητα μεταξύ των φύλων στη σχετική έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

3. Την κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας.

4. Την απονομή «Σήματος Ισότητας» στις επιχειρήσεις που ακολουθούν πολιτικές ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών.

5. Την διευκόλυνση της πρόσβασης και παραμονής των γυναικών στην αγορά εργασίας, με τη διεύρυνση των γονικών αδειών.

6.Την επέκταση της άδειας μητρότητας από 6 σε 9 μήνες στον ιδιωτικό τομέα.

7. Την συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, με προγράμματα, όπως οι «Νταντάδες της γειτονιάς» και οι «Χώροι φροντίδας βρεφών στις επιχειρήσεις».

8. Την στήριξη των γυναικών στον τομέα των νέων τεχνολογιών, της έρευνας και της καινοτομίας, με τη δημιουργία «Κέντρου Καινοτομίας για της Γυναίκες».

9. Την ενίσχυση του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

10. Την ενίσχυση της φαρέτρας μας με «όπλα» κατά της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, όπως το Εργαλείο Επικινδυνότητας και το PanicButton.

Φυσικά δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις γυναίκες, σχεδιάζοντας συνεχώς νέες και καινοτόμες δράσεις. Η απάντηση στο ζήτημα της ισότητας των φύλων δεν είναι ούτε οι διαπιστώσεις, ούτε τα μεγάλα λόγια. Είναι η δράση κάθε μέρα!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή ημέρα συμβολίζει τους συνεχείς αγώνες που δίνουν οι γυναίκες για ίσα δικαιώματα και ίση μεταχείριση. Εμείς είμαστε στο πλευρό των γυναικών όχι μόνο αυτή τη μέρα, αλλά κάθε μέρα και όλες τις μέρες του χρόνου.

Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχουμε θέσει πολύ ψηλά στην ατζέντα μας την ισότητα των φύλων. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές που ανατρέπουν στερεοτυπικές αντιλήψεις και ανισότητες. Δεν μένουμε σε θεωρητικές αναλύσεις περί ισότητας αλλά υιοθετούμε συγκεκριμένα αποτελεσματικά μέτρα που εστιάζουν στην πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, στη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, καθώς και στην ένταξη της διάστασης του φύλου σε όλες τις δημόσιες πολιτικές.

Η χώρα μας προχωράει μπροστά στον τομέα της ισότητας, κάνοντας σταθερά βήματα προόδου. Δεν σταματάμε, όμως, εδώ, αλλά συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να προσφέρουμε στις γυναίκες και στα κορίτσια τη θέση που δικαιούνται και τους αξίζει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!