Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο Διάσκεψη με θέμα «Ψηφιακή μετάβαση στις φορολογικές υπηρεσίες-myDATA»

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τη συνεργασία της Φορολογικής Επιτροπής, διοργανώνουν στις 2 Μάρτιου 2023, διεθνή διάσκεψη με θέμα «myDΑΤΑ: εργαλείο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στις επιχειρήσεις», υπό την αιγίδα της ΑΑΔΕ και με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, εκπροσώπων της ΕΕ, της ελληνικής φορολογικής διοίκησης και φορολογικών αρχών άλλων κρατών, διεθνών ομιλητών, καθώς και φορέων και στελεχών της αγοράς και του επιχειρηματικού κόσμου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η ελληνική φορολογική διοίκηση, τα τελευταία χρόνια, έχει αναλάβει μια σειρά από καινοτόμες πρωτοβουλίες με στόχο την ψηφιοποίηση των φορολογικών υπηρεσιών με κορωνίδα της προσπάθειας αυτής την πλατφόρμα myDATA.

Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει η διοίκηση στους φορολογούμενους, στη μείωση του διοικητικού κόστους καθώς και στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών.

Παράλληλα, η φορολογική διοίκηση εξοπλίζεται με εργαλεία και δεδομένα για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της φορολογικής συμμόρφωσης και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι στόχοι αυτοί από κοινού δημιουργούν αυξημένες προσδοκίες για συνεισφορά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στην ανάπτυξη της οικονομίας και αποτελούν αντικείμενο ανάλυσης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, λαμβάνοντας υπόψη και τη διεθνή εμπειρία.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 2 Μαρτίου, στις 17:00-20:15, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος) διά ζώσης - χωρίς δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!