Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργείο Οικονομικών Απολογισμός δράσεων στο πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής - Δήλωση Πιτσιλή

Υπουργείο Οικονομικών

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Τοποθέτηση του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργου Πιτσιλή κατά τον απολογισμό των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής

Με αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης ανταποκριθήκαμε άμεσα στην πρόσκληση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του μετέπειτα Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστου Τριαντόπουλου να στηρίξουμε άμεσα τους συμπολίτες μας οι οποίοι είχαν πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά της Εύβοιας.

Μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, μέσα στον Αύγουστο του 2021 και υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, το ψηφιακό επιτελείο της ΑΑΔΕ, σε συνεργασία με τα στελέχη των συναρμοδίων Υπουργείων ανέπτυξε την ψηφιακή πλατφόρμα arogi.gov.gr, μέσα από την οποία στηρίχθηκαν άμεσα συμπολίτες μας και επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πρωτοφανή αυτή καταστροφή.

Η ίδια ψηφιακή πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για τη στήριξη συμπολιτών μας που επλήγησαν από σεισμούς, πλημμύρες κ.λπ. Αναφέρθηκε αναλυτικά ο κ. Τριαντόπουλος και ο κ. Βεσυρόπουλος στις δράσεις που αναπτύχθηκαν, για να στηριχθούν οι συμπολίτες μας.

Συνολικά, πάνω από 16.500 συμπολίτες μας και επιχειρήσεις έλαβαν πάνω από 120 εκατ. ευρώ μέσα από αυτήν την ψηφιακή πλατφόρμα που αναπτύξαμε.

Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο. Νομίζω ότι η σημασία του έγκειται στο γεγονός ότι έδειξε, στην πράξη, ότι η πολιτεία συντεταγμένα είναι εδώ για να βοηθά τους συμπολίτες μας, τις επιχειρήσεις, στις πολύ δύσκολες στιγμές που έζησαν.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους αρμόδιους Υπουργούς, τον κ. Σταϊκούρα, τον κ. Τριαντόπουλο, τον κ. Βεσυρόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Κουλοχέρη, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Πετραλιά, γιατί μαζί δουλέψαμε για να έχουμε όλο αυτό το αποτέλεσμα.

Και θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα στελέχη της ΑΑΔΕ και των συναρμοδίων Υπουργείων, τα οποία – υπό πολύ δύσκολες, επαναλαμβάνω, συνθήκες – εργάστηκαν άψογα, πολύ εντατικά, για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά τους συμπολίτες μας από τις καταστροφές.

Ευχόμαστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ τέτοιες καταστροφές. Πάντως, όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι, πλέον, σε καλύτερο επίπεδο για να μπορεί να τις αντιμετωπίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!