Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Aegean Ενίσχυση της παρουσίας της στη Μέση Ανατολή - Νέα δρομολόγια σε Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ

Την παρουσία της στη Μέση Ανατολή ενισχύει η AEGEAN, εγκαινιάζοντας την απευθείας σύνδεση της Αθήνας με το Κουβέιτ και υπερδιπλασιάζοντας τις διαθέσιμες θέσεις στις πτήσεις από και προς τη Σαουδική Αραβία με την προσθήκη επιπλέον δρομολογίων σε Ριάντ και Τζέντα, αλλά και ενός νέου προορισμού (Νταμάμ).

Με την παρουσία της στην περιοχή η ΑEGEAN διασυνδέει μέσω του κόμβου της στην Αθήνα τις μεγαλύτερες αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής με την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της AEGEAN, η απευθείας σύνδεση της Αθήνας με το Κουβέιτ εντάσσεται στο θερινό πτητικό πρόγραμμά της για το 2023 και οι πτήσεις θα ξεκινήσουν να εκτελούνται τον Ιούνιο.

Αντίστοιχα, η διασύνδεση της Αθήνας με τη Νταμάμ της Σαουδικής Αραβίας (3ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας) θα ξεκινήσει τον Μάιο της φετινής χρονιάς και έρχεται να ενισχύσει σημαντικά τη δραστηριότητα της AEGEAN στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας, καθώς η λειτουργία του δρομολογίου προγραμματίζεται για όλο το χρόνο.

Παράλληλα, η AEGEAN αυξάνει τον αριθμό των τακτικών εβδομαδιαίων πτήσεων τόσο προς την Τζέντα όσο και προς το Ριάντ, ενδυναμώνοντας τον στόλο που εκτελεί τα δρομολόγια με νέα αεροσκάφη AIRBUS 321 neo. Συνολικά, η AEGEAN θα πραγματοποιεί έως και 11 εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς τη Σαουδική Αραβία.  

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η δραστηριότητα της AEGEAN στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με αφετηρία την απευθείας διασύνδεση με τον Λίβανο με τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις ήδη από το 2009, ενισχύεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια προσθέτοντας διαρκώς νέους προορισμούς (Αίγυπτος, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και πλέον Κουβέιτ) και αυξάνοντας παράλληλα τη συχνότητα των δρομολογίων και τις προσφερόμενες θέσεις στοχεύοντας να θέσουν την Αθήνα και την AEGEAN στην κορυφή των επιλογών όλων των ταξιδιωτών από τις αραβικές χώρες προς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, αλλά και των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. 

Επίσης, στο φετινό θερινό πρόγραμμα η AEGEAN θα διασυνδέει την Αθήνα με το Κάιρο με 2 καθημερινές πτήσεις και την Αλεξάνδρεια με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις, προσφέροντας διπλάσιες θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με το Αμάν με έως 4 εβδομαδιαίες πτήσεις όλο το χρόνο, ενώ εκτός από το δρομολόγιο Αθήνα-Βηρυτός που πραγματοποιείται καθημερινά και όλο το χρόνο, προστίθενται και νέα εποχικά δρομολόγια διασυνδέοντας απευθείας τη Μύκονο και το Ηράκλειο με τη Βηρυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!