Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Υπουργείο Μεταφορών Η Ελλάδα κόμβος εφοδιαστικής αλυσίδας

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Η Ελλάδα κόμβος εφοδιαστικής αλυσίδας μέσα από το αναθεωρημένο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών

Στη σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας στο νέο Ευρωπαϊκό Διάδρομο Μεταφορών Βαλτικής – Μαύρης Θάλασσας – Αιγαίου, αναφέρθηκε σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του σε διεθνές συνέδριο στην Πολωνία με θέμα «Αναδιαμόρφωση των αλυσίδων εφοδιαστικής υπό τη νέα πολιτική μεταφορών για την ανάπτυξη του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (Redefinition of logistics chains in the new TEN-T transport policy).

Ο κ. Καραμανλής, τόνισε τις δυνατότητες και τη σημασία της Ελλάδας ως κόμβου για την εφοδιαστική αλυσίδα της ΝΑ Ευρώπης, επισημαίνοντας την ανάγκη αναδιαμόρφωσης των παραδοσιακών διαδρομών εμπορίου από την ΕΕ.

«Η ΕΕ καλείται να διαμορφώσει μια νέα πολιτική για την ανάπτυξη των δικτύων της, στη σκιά της συνεχιζόμενης Ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας», είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, σημειώνοντας πως «η Πολωνία και η Ελλάδα συμμετέχουν από κοινού στο νέο Ευρωπαϊκό Διάδρομο Μεταφορών Βαλτικής – Μαύρης Θάλασσας – Αιγαίου, ο οποίος, με την επέκτασή του προς την Ουκρανία, αποτελεί πρόκληση και μια ευκαιρία για το μέλλον».

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, συνδέει τις θαλάσσιες διεπαφές του Βορρά, της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου και σημείωσε ότι: «Αυτός ο διάδρομος, με την πλήρη ανάπτυξή του, έχει τη δυνατότητα να συνδέσει, μέσω σιδηροδρόμου, σημαντικά λιμάνια όπως ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη και η Αλεξανδρούπολη με το λιμάνι του Γκντάνσκ, στη Βαλτική Θάλασσα και το λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα».

«Με αυτόν τον τρόπο, αναδιαμορφώνεται η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, καθιστώντας την Ελλάδα, στην πράξη, σταυροδρόμι Ευρώπης – Ασίας – Αφρικής», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!