Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Κικίλιας To 2023 μπορεί να πάει καλύτερα από το 2022, εκτίμησε ο υπουργός τουρισμού

Tην εκτίμησή του ότι το 2023 μπορεί να πάει καλύτερα από το 2022 εξέφρασε ο υπουργός τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, από το βήμα του 6ου φόρουμ φιλοξενίας που διοργανώνει το ΞΕΕ, στο πλαίσιο της διεθνούς εμπορικής έκθεσης Horeca που σήμερα άνοιξε τις πύλες της.

Όπως είπε ο υπουργός, ήδη η πορεία των προκρατήσεων είναι εξαιρετική και υπογράμμισε ότι ακόμα κι αυτή την περίοδο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν έχουν ήδη υπογραφεί συμφωνίες με αεροπορικές εταιρίες, προκειμένου από τώρα να έρχονται επισκέπτες στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος 10 Μαρτίου ξεκινάνε και οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα. Αυτές ανέρχονται σε 56 πτήσεις την εβδομάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τόνωση του τουριστικού ρεύματος από την αμερικανική αγορά προς την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την σεζόν του 2022 η Ελλάδα όχι μόνο τα κατάφερε, όπως είπε ο κ. Κικίλιας, αλλά πέτυχε και εξαιρετικά αποτελέσματα.

Είναι ενδεικτικό ότι τη στιγμή που τα αεροδρόμια στις ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν με πτώση 22% σε σχέση με το 2019, τα ελληνικά αεροδρόμια σημείωσαν μόλις 1% πτώση σε σχέση με το 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!