Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βρετανία Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύεται να ενισχύσει την ανάπτυξη

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ δεσμεύθηκε σήμερα να αντιμετωπίσει την ασθενή παραγωγικότητα της χώρας με μεταρρυθμίσεις για την εποχή μετά το Brexit αλλά άφησε να διαφανεί ότι θα εμμείνει στις αυξήσεις φόρων που προκάλεσαν αντιδράσεις σε ορισμένους βουλευτές του Συντηρητικού του κόμματος.

Ο Χαντ, που σταθεροποίησε τις χρηματοοικονομικές αγορές μετά την αναταραχή που προκάλεσε ο ‘μίνι προϋπολογισμός’ της πρώην πρωθυπουργού Λιζ Τρας πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ετοιμάζεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ανάπτυξη στην ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό τον Μάρτιο.

Σήμερα, ανταπάντησε στους ισχυρισμούς περί οικονομικής εξασθένισης της Βρετανίας και επικεντρώθηκε σε βιομηχανίες ανάπτυξης, όπως η ψηφιακή τεχνολογία, και στη στροφή σε νέες, υψηλής αξίας βιομηχανίες, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η προηγμένη μεταποίηση.

«Η καλύτερη μείωση φόρων αυτή τη στιγμή είναι η μείωση του πληθωρισμού», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Βρετανία χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως καταλύτη για να μεταρρυθμίσει την οικονομία της χώρας και να την καταστήσει πιο παραγωγική.

«Η εμπιστοσύνη στο μέλλον ξεκινά με ειλικρίνεια για το παρόν και δεν θα πρέπει να αποφύγουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, η οποία είναι η φτωχή μας παραγωγικότητα», δήλωσε ο Χαντ σε ομιλία του στο Λονδίνο.

«Το σχέδιό μας για μακροπρόθεσμη ευημερία αντιμετωπίζει άμεσα αυτή την πρόκληση. Είναι ένα σχέδιο που κατέστη απαραίτητο, ζωντανό και δυνατό από το Brexit, το οποίο θα επιτύχει εάν γίνει καταλύτης για τις τολμηρές επιλογές που χρειάζεται να κάνουμε».

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι δηλώσεις περί εξασθένισης της οικονομίας δεν αντανακλούν το γεγονός ότι η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε περισσότερο από τη Γαλλία και τη Γερμανία από το 2010.

Οι πιο πρόσφατες συγκρίσεις, ωστόσο, είναι λιγότερο ευνοϊκές: σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Βρετανία είναι η μοναδική οικονομία από την Ομάδα των 7 (G7) που δεν κατάφερε να ανακτήσει το προ της πανδημίας μέγεθός της έως το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!