Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΕΕΑ Πρωτοπόρο το Επιμελητήριο στον τομέα της Ψυχικής Υγείας

ΕΕΑ

26 Ιανουαρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Πρωτοπόρο το Ε.Ε.Α. στον τομέα της Ψυχικής Υγείας: Δημιουργείται το πρώτο Κέντρο Ημέρας στην Αττική για επαγγελματίες και εργαζόμενους

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών μαζί με τον Φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» θα λειτουργήσουν το πρώτο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Αττική, το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν οι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι τους και τα μέλη των οικογενειών τους.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανακοινώθηκε την Τετάρτη 25/1/2023, κατά τη διάρκεια υβριδικής εκδήλωσης, στο πλαίσιο συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Α..

Η πρόταση που είχαν καταθέσει Ε.Ε.Α. και Θάλπος έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της υβριδικής εκδήλωσης η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, η οποία και συνεχάρη τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την συμμετοχή του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να ανταποκριθούμε», τόνισε στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Όπως είπε, το θέμα της ψυχικής υγείας στο επιχειρείν είναι πολύ σοβαρό και για αυτό απαιτούνται και δραστικές παρεμβάσεις ενώ εστίασε στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας της κοινωνίας και στην ενθάρρυνση της επίσκεψης ανθρώπων σε ειδικούς προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στις σοβαρές κρίσεις που έπληξαν την οικονομία και το επιχειρείν, με αποτέλεσμα να ενταθεί η πίεση προς επαγγελματίες και εργαζόμενους.

Η Πρόεδρος του φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία», Αθηνά Πάσσιου, εξήγησε ότι στο Κέντρο Ημέρας θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης, ψυχιατρικής, θα δίνεται βαρύτητα στην πρόληψη και την συμβουλευτική και υπογράμμισε την εξαιρετική συνεργασία του Φορέα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στην εκδήλωση μίλησε για το πρόγραμμα και για την πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α. και το διευθυντικό στέλεχος του Υπουργείου Υγείας, Παναγιώτης Τσίγγανος, εκτιμώντας ότι, εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, η έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας θα μπορούσε να γίνει και μέσα στην άνοιξη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έλαβαν το λόγο μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, εστιάζοντας στην ανάγκη καταπολέμησης του στίγματος που μπορεί να προκαλέσει ένα περιστατικό που σχετίζεται με πρόβλημα στην ψυχική υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!